No dobra, będziemy testować, najpierw na tym co przyjdzie, jak to się ma do rzeczy, a potem ewentualnie zaryzykuję aktualizacje do MIUI12 [tego najnowszego co tam przyjdzie dla global EU], a jak coś nie będzie mi pasować to pomyślę nad indonezyjskim ROMem (tutaj normalnie się go wgrywa przez zip w ustawieniach czy jakiś recovery mod jest?). Aczkolwiek jakby ktoś coś jeszcze chciał dodać to śmiało zapraszam, chętnie poczytam - zobaczymy hehe, czy została kasa wydana [fakt, faktem fajna promka, bo na czysto wyszło 640zł z dostawą pod nos - nie ma co też wybrzydzać w związku z tym za bardzo] relatywnie dobrze 😉
Testował ktoś inne appki do robienia zdjęć w Andkach poza fabryczną? - to już takie bardziej pytanie ogólne (ale i a propos owego modelu też chętnie posłucham), czytałem, że generalnie polecają gcam czy jakoś tak. Ktoś jakieś doświadczenia ma?
dodana zawartość
sp4jkk
Ją też jestem na indonezja i jest ok. Tylko nie mogę przejść problemu root+magisk. To jest totalna loteria.
Obecnie np. apka McDonalda krzyczy, że Tel zrootowany a lucky mówi, ze roota nie ma.
Wysłane z mojego begonia przy użyciu Tapatalka
Ja bym na Twoim miejscu, zrobił reset do ustawień fabrycznych - full wipe/ hard reset [zwał jak zwał]. Wgrał ori EU soft [ponownie full wipe]. Zrobił roota. Potem wgrał indonezje i ponownie zrobił roota. MediaTeki od lat mają problem z tymi rootami zawsze tak się działo z tego co kojarzę. Różnice w hardwarze wynikające z regionu też miały na to wpływ. Oczywiście to raczej piszę z doświadczenia z dawnych lat modowania Andków jeszcze za czasów Andków <=4-5