S5Fan
W/g mnie nie jest to wina softu a specyfika danego telefonu i operatora, ale pewnie wiesz lepiej
Każdy 1 telefon jaki miałem w ręku tak samo się zachowywał, a miałem różne telefony, nawet te z tzw. najwyższej półki, bo ktoś nie mógł sobie poradzić z konfiguracją telefonu.
S5Fan
Raczej oczywiste że nie jest to domyślną konfiguracją bo jest dużo urządzeń które nie obsługują 5Ghz. W większości nowych telefonów Samsunga tak właśnie się to ustawie od już dłuższego czasu. Nie z powodu ostatniej aktualizacji
Dla mnie było oczywiste i tak jak powyżej napisałem, jeszcze nie spotkałem się z urządzeniem, któremu trzeba ręcznie grzebać w ustawieniach, aby zmienić 2.4 na 5 ghz, przeważnie urządzenie samo zmieniało i wykrywało z jakim zakresem wifi ma się połączyć, użytkownik nic nie musiał robić, chyba, że urządzenie zwariowało to trzeba było pogrzebać w "opcjach".
S5Fan
W większości nowych telefonów Samsunga tak właśnie się to ustawie od już dłuższego czasu. Nie z powodu ostatniej aktualizacji
To odpowiedz na pytanie, od kiedy tak się dzieje oczywiście, Twoim zdaniem, że mms nie wyślesz bez włączonego ręcznie pakietu danych w telefonie?
dodana zawartość
the_naturat_com
automatyczne włączanie danych pakietowych podczas wysyłania/odbierania MMS to ustawienie w sofcie i jest warunkowane wpisem w CSC Features. Wcale nie musi być dostępne dla wszystkich CSC
No i to jest odpowiedź na zadane pytanie. Ja akurat kupiłem swój egzemplarz z 1 z dużych sieci handlowych typu x-kom, media markt itd. Nie mam tam żadnych rzeczy od operatora sieci typu play, orange, plusi td. Uważasz, że powinien zmienić oprogramowanie? Widzę też parę innych błędów systemowych jak np. brak ikony słuchawek na pasku powiadomień w telefonie, a słuchawki normalnie działają po ich podłączeniu itd.