mad3ros
To się stało po którejś aktualizacji?
Wysłane z FE 5G
Używam zegarek tylko wtedygdy zmieniam trasę biegania ,raz na parę miesięcy, sprawdzam sobie przebyte kilometry i czas który osiągnąłem, i następnych biegów po tej trasie nie monitoruję. 3 lub 4 aktualizacje temu było ok. Na przedostatniej aktualizacji zmieniłem trasę i użyłem zegarka do sprawdzenia dystansu itempa biegui wykreślił mi mapę z kosmosu i podał błędne kilometry, przywróciłem ustawienia fabryczne i dalej to samo. Przyszła aktualizacja do 1.0.10.12 ponowne sprawdzenie zegarka i to samo. Nie przeszkadzają mi błędy na poziomie 50m na 1kmczy wyrysowanie mapy 20 m od ulicy po której biegnę, ale 1 km na 5 czy6 przebytych i mapa na którejbiegnę w przeciwnym kierunku niż w rzeczywistości to przegięcie. Biegam w terenie bez wysokich budynków, fix łapie trochę dłużej niż na początku, ale łapie bez problemu. Po resecie zegarka,mam od razu wgraną ostatnią aktualizację,więc cofnąć się do starej wersji systemu chyba się nie da, tak jak w gt1. Nie kupiłem watcha strictedo sportu ( wziąłbym garmina do tego nawet jakiegoś taniego ) no ale takie działanie to przegięcie. Zegarek kupiony w Amazon, nie bede reklamował bo szkoda czasu, wszystko pozostałe działa tak jak oczekiwałem więc szybciej do biegania kupie xiaomi mi band 5,albo przeżyje bez tego. Bardziej jestem ciekawy czy ktoś ma takie problemy jak ja i jest to wina aktualizacji jakiejś,czy mi po prostu gps w zegarku pada.