Sam ostatnio szukałem dla siebie smartwatcha, jednak dodatkowym kryterium u mnie byłyopcje sportowe, a raczej ich dokładność oraz to, żebym nie musiał ładować go codziennie.
Jeśli chodzi o powiadomienia i opcje odpowiedzi to praktycznietylko Samsung i coś na WearOS jeśli chodzi o androida.
Wg mnie najciekawszą opcją, która jest obecnie na rynku to właśnie wspomniany TicWacth 3 pro, ma pomiar Sp02, śledzenie snu, pomiar stresu, hałasu i przy tym bateria działa 3 dni + opcja instalacji aplikacji ze sklepu Play, czy płatności w sklepie. Inne tańsze popularnemodele z WearOS takie jak np Fossil gen 5, czy OppoWatch trzeba ładować codziennie, przy małym użytkowaniu czy kastracji włączonych opcji niby można osiągnąć te ~36 godzin pracy.
Dlatego Samsung tutaj jest chyba najlepszymkompromisem, bo jednak oferuje opcje odpowiadania na powiadomienia, po instalacji płatnej aplikacji ze sklepu samsung można nawet odpowiadać głosowo po polsku.
@Rbl Jeśli nie masz możliwości dołożyć do TicWatcha, to Samsungi zmieszczą się obaw tym budżecie. Active 2 oferuje trochę więcej od GalaxyWatcha pod względem zdrowia, ciśnienie krwi, ekg, tylko że nie wszytko to będzie działać jeśli nie masz telefonu od Samsunga. Mimo wszystko wolałbym Active 2, bo jest jednak nowszy, chociaż ma na pewno gorszą baterię.
@Fenek Ty za to wybierając kolejnego Samsunga będziesz miał podobny efekt co u mnie po zmianie z Gear S3 na Watcha i później z Watcha na Active 2, czyli "zmęczenie materiału"?
Żadnych rewolucji na pewno nie będzie, kilka nieznacznych zmian i to tyle. Więcej na pewno zaoferuje Active przez wyżej wspomniane EKG, ciśnienie krwi, tylko nie ma znowu mechanicznego Bezela, ten cyfrowy działa, bo działa, ale fizyczny moim zdaniem sporo lepszy i chroni dodatkowo ekran. Mnie się ten zegarek bardzo szybko znudził:)
Zerknij na TicWatcha 3 pro ja bym celował właśnie w niego gdyby nie to, że do sportu nadaje się tak sobie.