Okej, rozwiązałem mój problem z poprzedniego wątku. Niestety pojawił się kolejny którego totalnie nie rozumiem, może w androidzie jest coś czego nie wiem...
Potrzebowałem by mój tablet, uruchamiał się razem z zapłonem samochodu. Niestety nie mogę go wybudzić opcją fastbook i kablem usb (nie upchnę go z braku miejsca do gniazda). Wyprowadziłem fizyczny przycisk włączania na kokpit samochodu w postaci włącznika Off/On dzwonkowego - Ten przycisk działa, uruchamia tablet bez problemu...Ale jak mówiłem, chciałem to zautomatyzować. Z pomocą przyszło mi arduino. prosty układ który po otrzymaniu napięcia z zapłonu, zamyka obwód przycisku na 4 sekundy. I tu pojawia się problem bo sam układ działa i nie działa, postaram się problem opisać możliwie najłopatologiczniej.
1. Gdy po dniu nieużytkowania auta (tablet wyłączony na przynajmniej 12 godzin) wsiadam, arduino usiłuje odpalić mi tablet
2. Tablet nie wstaje, moduł działa poprawnie, wyraźnie to widzę po diodach które sygnalizują jego pracę.
3. Gdy próbuję odpalić go przyciskiem który wyprowadziłem, tablet odpala się bez problemu
4. Gdy tablet wyłączę, arduino kolejne próby odpalenia tabletu podejmuje już z pełnym sukcesem.
Wygląda to tak jak by po dłuższym czasie, arduino nie umiało uruchomić tabletu, a wciśnięcie przycisku już tak ( zaznaczam że przycisk i układ są na tym samym okablowaniu ), co może być problemem? Może ktoś z was wpadnie na cokolwiek na co ja nie wpadłem.
Kod Arduino: