Witam,
parę dni temu zakupiłem telefon Oppo Reno 3 Pro (wersja ze Snapdragonem 765G). Urządzenie jest w większości przypadków bardzo płynne, jednak kilka aplikacji nie działa tak jak pozostałe.
Problemy sprawiają przeglądarki (sprawdzałem chrome'a oraz firefoxa) oraz YouTube .
Aplikacje nie zacinają się jakoś bardzo, po prostu przewijanie ekranu w tych aplikacjach wygląda tak, jakby tempo odświeżania ekranu spadało do 40-50 Hz z ustawionych w ustawieniach 90 Hz. Aplikacje takie jak Netflix, Facebook, Instagram itp. działają bardzo płynnie i w nich ten problem nie występuje.
Jest to dosyć frustrujące, ponieważ z przeglądarki korzysta się często i przeszkadza mi przeskok w płynności między przeglądarką a pozostałymi aplikacjami.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem lub ma sugestie jak można to poprawić?
Czego już próbowałem:
1. Restart urządzenia 🙂
2. Aktualizacja wszystkich aplikacji oraz samego ColorOSa (był problem z aktualizacją Chrome'a i WebView, wyczyszczenie cache Play Store'a rozwiązało problem).
3. Probóbowałem w ustawieniach włączyć tryb High Performance - bez zmian.
Może polecacie jakiś benchmark żebym mógł sprawdzić wydajność mojego urządzenia i porównać ją do urządzeń innych użytkowników żeby sprawdzić czy bebechy mojego telefonu wykręcają takie wyniki jak powinny?