DawkoBor Dzień dobry . Proszę o pomoc w zgraniu wszystkich czatów , plików itp z telefonu z Androidem na huawei p40 lite . Próbowałem programem dr fone lecz nie jest darmowy , próbowałem również zainstalować dysk Google na huawei ale nie chce się aplikacja uruchomić . Macie jakiś sprawdzony sposób .? Dziękuje bardzo. Pozdrawiam
[usunięty] Jak wejdziesz w historie czatów to nie masz możliwości zarchiwizowania? Ewentualnie: https://faq.whatsapp.com/android/chats/how-to-restore-your-chat-history/
WunderWungiel Zrób kopię na Dysk Google a potem ją zgraj na innym telefonie. Nie musisz do tego apki Google'a
DawkoBor Właśnie jak zainstalowałem whatsapp na p40 lite to nie miałem tej możliwości , tylko podałem numer telefonu i whatsapp jest pusty .. Zaznaczę ze whatsappa instalowałem również z apk.. dodana zawartość WunderWungiel Zrób kopię na Dysk Google a potem ją zgraj na innym telefonie. Nie musisz do tego apki Google'a Jak to zrobić .? Zalogowałem się do konta Google na huawei ale nie mogę znaleźć tej kopii. Tylko w aplikacji dysk Google.
Seiko @DawkoBor Trzy kropki u góry po prawej stronie, Ustawienia/czaty/kopia zapasowa.. Utwórz kopię zapasową. Na nowym telefonie po instalacji wciskasz podczas konfiguracji odzyskaj z kopii zapasowej razem z grafiką jak chcesz.
dzidexx DawkoBor Zalogowałem się do konta Google na huawei Wyczyść dane WhatsApp i skonfiguruj ponownie - powinien zaproponować przywracanie danych. Wcześniej na starym sprawdź/wykonaj kopię zapasową - na to samo knto G.
WunderWungiel Tak, nie trzeba do tego apki G Drive, wystarczy być zalogowanym na to samo konto Google na obu urządzeniach 🙂 U mnie działa 😃
DawkoBor Zalogowałem się do konta Google ale to nic nie dało. Trzeba gdzieś dodać w ustawieniach to konto Google .?
dzidexx Wyczyść dane WhatsApp na nowym, skopiuj ze starego na nowy cały folder WhatsApp. Uruchom WhatsApp.
DawkoBor dzidexx Wyczyść dane WhatsApp na nowym, skopiuj ze starego na nowy cały folder WhatsApp. Uruchom WhatsApp. Jak skopiować pliki.?
WunderWungiel Spakuj folder Whatsapp ze starego telefonu do pliku ZIP i wyślij go na drugi telefon i wypakuj
DawkoBor Nic nie działa niestety .. Brak pomysłów .. Zalogowałem się do konta Google przez przeglądarkę i to nic nie pomogło , jest to co na zdjęciu , które załączyłem .. dodana zawartość WunderWungiel Spakuj folder Whatsapp ze starego telefonu do pliku ZIP i wyślij go na drugi telefon i wypakuj Tylko w jaki sposób .? Jaki program .?
WunderWungiel Do spakowania: 1. ZArchiver na przykład 😉: https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.zdevs.zarchiver&hl=en_US&gl=US 2. WinRAR także dobry: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rarlab.rar&hl=en_US&gl=US Do wysłania to SuperBeam na obu telefonach: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.majedev.superbeam&hl=en_US&gl=US Odbywa się to przez Wi-Fi - to samo na obydwu telefonach
DawkoBor Zrobiłem tak jak mówiłeś i nadal jest pusto .. dodana zawartość Niby pamięć zajęta ale nic nie ma.. dodana zawartość Próbuje teraz tego sposobu. Zobaczymy może coś zadziała .. Aktualnie nie mogę się zalogować przez 3h , za dużo razy się logowałem .. ?
WunderWungiel Na starym telefonie zrobiłeś w "Opcje -> Czaty -> Kopia zapasowa i przywracanie" kopię na Dysku Google lub urządzeniu? I podeślij screeny
DawkoBor Tak zrobiłem , i jak wchodzę w whatsapp/databases to jest tak jakby aktualny plik , nawet na huawei są wszystkie video pliki itp , ale jak otwieram aplikacje to jest pusto ..
dzidexx DawkoBor jak otwieram aplikacje Czyściłeś dane WhatsApp po skopiowaniu folderu na P40L? Ta sama karra sim i knto Google?
DawkoBor Tak czyściłem , ta sama karta sim , do konta Google tez jestem zalogowany. Wystarczy ze zaloguje się w przeglądarce czy gdzieś jeszcze muszę dodać konto Google .?
dzidexx DawkoBor do konta Google tez jestem zalogowany. Wystarczy ze zaloguje się w przeglądarce czy gdzieś Powinny być usługi Google zainstalowane i ty zalogowany w smartfonie (tak jak na starym) a nie tylko w przeglądarce. Co do kopii lokalnej - nie jestem pewien, chyba też potrzebuje usług G. dodana zawartość Nia ma WhatsApp w App Gallery?