Cześć,
Obecnie używam LGV30, niestety bateria po 4 latach chyba uznała, że starczy i dość szybko mi pada - za szybko jak na mój gust.
Przede wszystkim czy jest realne kupienie nowego telefonu z jackiem? Bo albo słabo szukam albo wszyscy się wycofują z tego i już czuję, że zatęsknię za DACiem z V30 🙁
Zależy mi na:
aparacie - wiadomo, że lustrzanki nie zastąpi ale w tej cenie byłoby spoko kupić coś dobrego.
ekranie z fajną rozdzielczością - często telefon służy mi do oglądania filmów więc im więcej tym przyjemniej - v30 fajnie się tutaj sprawdzał ale fajnie by było mieć jakieś 90-120Hz
jack/ dobra jakość dźwięku- wiadomo jak się nie da to trudno, kupie słuchawki BT i jakoś to będzie
bateria - nie wiem jak to teraz wygląda w nowych telefonach ale mam nadzieje, że technologia poszła do przodu i da się ładny czas osiągnąć na jednym ładowaniu^^
Bez jacka pod uwagę właściwie biorę na ten moment Oneplus 8 pro - czemu? 120Hz, dosyć dobre PPI i rozdziałka, spora bateria i telefon już trochę istnieje więc chyba problemu wieku niemowlęcego ma za sobą?
Aparat szału nie robi ale i tak chyba będzie lepiej niż w V30? Nakładki też nie znam ale to kwestia przyzwyczajenia.
Telefon będzie używany w ciężkich warunkach - duże temperatury, duża wilgoć, narażenie na uderzenia w kieszeni przez narzędzia itp.V30 po 4 latach w etui spigena i folią na ekranie - wygląda jak nowy, zero rysek i otarć, na to samo liczę w nowym telefonie więc jeśli, któryś model jest delikatny to wolałbym go ominąć(np. krucha szybka od aparatu itp.).
Macie jakieś swoje propozycje? Możecie coś powiedzieć o 8 pro?