Yaxiz2 Mam ten telefon i internet mobilny praktycznie nie istnieje, tzn raz załapie na kilka, sekund a potem znowu nie ma. Macie coś, takiego?Chciałem dodać zdj z speed test, ale niestety nie umiem dać dwóch z różnymi wynikami. Myślałem na, początek że jak, wymuszę 3g to działa ale po dłuższym użytkowaniu okazuje się że nie.
Adi790 Yaxiz2 Mam ten telefon i internet mobilny praktycznie nie istnieje, tzn raz załapie na kilka, sekund a potem znowu nie ma. Macie coś, takiego?Chciałem dodać zdj z speed test, ale niestety nie umiem dać dwóch z różnymi wynikami. Myślałem na, początek że jak, wymuszę 3g to działa ale po dłuższym użytkowaniu okazuje się że nie. Mam identyczny problem, na danych komórkowych praktycznie nie da się korzystać z internetu. pomaga przejście na 3 g i potem na LTE, ale po jakimś czasie znowu się muli strasznie, sprawdzane na kilku nadajnikach i cały czas jest ta przypadłość, czy ktoś coś takiego obserwuje u siebie ? Na forach zagranicznych tez pojawia się ten temat, wada fabryczna ? czy jakąś słabą partię dostaliśmy 🙁
betlej_20 Adi790 Mam identyczny problem, na danych komórkowych praktycznie nie da się korzystać z internetu. pomaga przejście na 3 g i potem na LTE, ale po jakimś czasie znowu się muli strasznie, sprawdzane na kilku nadajnikach i cały czas jest ta przypadłość, czy ktoś coś takiego obserwuje u siebie ? Na forach zagranicznych tez pojawia się ten temat, wada fabryczna ? czy jakąś słabą partię dostaliśmy 🙁 Ja niestety też tak mam. Czasami nawet pokazuje mi w apkach że brak internetu mimo że kreski pokazują że zasięg jest...
arturby Adi790 Mam identyczny problem, na danych komórkowych praktycznie nie da się korzystać z internetu. pomaga przejście na 3 g i potem na LTE, ale po jakimś czasie znowu się muli strasznie, sprawdzane na kilku nadajnikach i cały czas jest ta przypadłość, czy ktoś coś takiego obserwuje u siebie ? Na forach zagranicznych tez pojawia się ten temat, wada fabryczna ? czy jakąś słabą partię dostaliśmy 🙁 Miałem ten sam problem. Pomógł zwrot tego szajsu do sklepu. Kupiłem m31s i internet znów działa:)
arturby Znalazłem rozwiązanie problemu. Mam drugi już egzemplarz z grudnia 2020 roku zakupionego w amazon.pl i w odróżnieniu od tego co zwróciłem z xkomu jest uwaga! inaczej zrobiona tacka karty SIM! W tym modelu który zwróciłem tacka wystawała poza korpus tak gdzieś z 1mm i były problemy z zasięgiem. W tym drugim tacka jest "schowana" na równi z korpusem i żadnych problemów z zasięgiem nie zaobserwowałem. Mam nadzieję że pomogłem wielu użytkownikom tego telefonu :) Być może pomoże dociśnięcie tacki lub jej wymiana.
daniel23584 Mój też jest z grudnia, kupiony w x-komie i nie mam problemu z netem[emoji106] ale tacka na kartę jest na równi z korpusem