Pisałem w innym temacie, że po aktualizacji do Androida 11 jest gorzej, niemniej znalazłem przyczynę - webview. Chrome na A11 to pod względem baterii kompletna padaka (można narzekania na to poczytać i u użytkowników wielu innych telefonów), niemniej wiele wskazuje na to, że niektóre appki korzystające z WebView (a więc też Chromium w nowej wersji) też cierpnią na ten problem. Wywaliłem OLX i Allegro na których sporo przeglądałem, zamiast tego używam przeglądarki Samsunga - problem zniknął. Samsungowa przeglądarka leci na starszej wersji chromium, więc jak dla mnie, jest to potwierdzenie problemu. Ba, sklep play też korzysta z nowego webview i jak widać, ciągnie baterię choć nic takiego w nim nie robiłem... jakiegoś draina w tle zalicza. Padaka od gugla ?
Co do działania - 4-5 dni, SOT ~12 h.
Przykład niżej, screen robiony mając jeszcze 20% - doliczmy do tego, że w te 3 dni na słuchawkach przewodowych słucham audiobooka łączenie przez jakieś 7-8 godzin.
Jasność auto, wifi cały czas włączone, lokalizacja włączona, transmisja też, sieć na 3G bo mam słaby zasięg w bloku, do tego włączony wifi calling.