palace Witam mam nietypowy problem. Gdzieś tak od tygodnia (od zmiany telefonu) mam problem z wiadomościami od jednej konkretnej osoby, wszystko inne jest ok( dzwonić bez problemu można) ale smsy od po prostu nie przychodzą- ktoś spotkał się z czymś takim?? Oczywiście opcje innych kontaktów sprawdzone, Aba telefony w Play i do momentu zmiany przeze mnie telefonu na Xiaomi nie było problemu.
barkopec Sprawdź z ciekawości czy na innym telefonie problem dalej występuje, ale zmagałem się z czymś takim dobre 10 lat temu w sieci Plus, pomogła wymiana karty u osoby od której nie dochodziły sms'y.Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
NieznajomyLobuz Ja mając Textra nie dostawałem wiadomości od znajomego, zainstalowałem aplikację "Wiadomości" od Google i jest wszystko ok. Problem jest w wiadomościach RCS. Proponuję to wyłączyć bo to jeszcze zbędne...
palace Jutro z ciekawości przetestuje na innym telefonie a używam aplikacji od Google która jest domyślna na mi 10T.
NieznajomyLobuz Wyłącz RCS i przed wysłaniem kolejnej wiadomości MUSISZ usunąć całą rozmowę! O aktualizacji aplikacji, w tym "Usługi operatora" nie muszę chyba wspominać?
palace Temat rozwiązany, dziękuję za pomoc. Pomogło na obu telefonach usunięcie kontaktu,historii i dodanie numeru od nowa.