olagaw4 Cześć, Jestem posiadaczką Oppo Reno 3, kupiłam nie dawno pendrive z końcówką do telefonu niestety nie działa. Sprawdzałam Oppo obsługuje OTG, w ustawieniach włączyłam tą opcję nadal nic. Formatowałam pendrive do FAT32 również nic. Na Huawei p20 lite działa więc tu nie o pendrive chodzi, więc moje pytanie o co chodzić może ? 😉
Pixi7 Po podpięciu opcja OTG jest włączona?Kolejno:1. Podpisz urządzenie do złącza USB.2. Włączasz opcję OTG w ustawieniach.3. Wchodzisz w systemowy menedżer plików i pamięć przenośna powinna być widoczna na końcu.
Pixi7 A jaką pojemność ma pendrive? Teraz podłączyłem jakiegoś co miałem pod ręką to bez problemu się załadował.
WunderWungiel Może w programie X-plore zobacz czy się wyświetla. W ustawieniach X-plore musisz jedynie dać coś tam z OTG
N_007 Głupie pytanie, ale masz telefon w jakimś etui? Na przykład tym które dodawali do zestawu? Jak miałem telefon w etui od zestawi i podłączyłem pendriva też go nie widział, okazało się, że przez etui pendrive nie wchodzi co końca i nie styka, choć wydawało się, że jest ok.
Poro https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alphainventor.filemanager sprawdz tym programem