Nie wiem, czy piszę we właściwym miejscu.
Od ok. półtora roku mam Galaxy S10+, jestem bardzo zadowolony, wszystko działa.
Ok. półtora tygodnia temu nagle w telefonie zaczęły mi się otwierać różne dziwne nowe karty z reklamami: gierki, zakupy, rozebrane panie, różne rzeczy. Zaczęło to wyskakiwać w przeglądarce Chrome - tak się składa, nie używam jej, bo wolę Samsungową. Czasami nowe karty chcą pobierać jakieś apki, rzekomo "konieczne aktualizacje" - oczywiście, klikam że nie.Dzieje się to samoczynnie, nawet gdy telefon leży i jest zablokowany - biorę do ręki, odblokowuję, a tu x różnych nowych kart z jakimiś śmieciami reklamowymi.
Po jakimś czasie wziąłem i wyłączyłem przeglądarkę Chrome - myśląc, że problem z głowy. I co? Ten sam śmietnik zaczął mi wyskakiwać... w przeglądarce Samsungowej.
Generalnie nie instaluję nowych aplikacji, korzystam z raczej tego samego zasobu aplikacji od lat - w tym czasie doinstalowywałem tylko apkę Brothera do obsługi nowej drukarki po WIFI.
Czy ktoś ma może pomysł, w jaki sposób dojść, w czym jest problem, i się tego pozbyć? Jest to mocno irytujące - sięgasz po telefon w określonym celu, czasem szybko chcesz coś zrobić, a tu milion stron ze śmieciami...
Z góry dziękuję za pomoc.