Witam!
Jestem osobą już niemłodą. Całkiem niedawno stałem się posiadaczem telefonu Samsung Galaxy J5. Jest to mój pierwszy tak zaawansowany technicznie telefon.
Niestety wczoraj pojawił się bardzo poważny problem. Miałem zainstalowane różne aplikacje , m.in. do banku, pulsometr, dyktafon, komunikatory i wszystkie te aplikacje zniknęły mi w jednym, krótkim momencie, tak krótkim, że nawet nie wiem dokładnie kiedy. Nie wiem co się stało. Nie ma po nich śladu.
Czy istnieje jakiś sposób bym je wszystkie odzyskał, czy tez muszę instalować wszystko od nowa, zaś ustawienia i i archiwa zostały utracone bezpowrotnie?
Jak to się w ogóle stało, że wszystko poznikało?
Nie mam karty SD.
Próbowałem wchodzić w
ustawienia> chmura i konta> kopia zap. i odzyskiwanie> przywróć ==> i niestety, jest tam napisane <brak kopii zapasowych>
Co mam robić?
PS
Podłączyłem telefon kablem USB z laptopem i są tam katalogi po tych aplikacjach, niektóre puste, inne, jak np. po dyktafonie, z zawartością (pliki audio).
PPS
Jakiś miesiąc temu znajomy, którego o to prosiłem, dokonywał zdalnie pewnych ustawień w telefonie, za pomocą
teamviewer
albo
anydesk
. Czy to mogła ta osoba coś namieszać?
Chciałby również usunąć wszelkie ślady po bytności i anydesk i teamviewer na telefonie.
Bardzo dziękuję za pomoc.