Witam!
Z ali... przyszedł telefonik dla starszej osoby - wybór na ten tel padł gdyż ma doże przyciski i ma ładowanie typu C (poprzedni telefon miał starsze złącze i padło właśnie to - a tu nie będzie problemu czy wsadzi góra czy dołem kabelek :D)...
Wszystko super włączyłem zasięg 2G i telefon po tygodniu leżenia spadło ledwie naście %...
Jest tylko jedno ale... ma wbudowane radio (nie wymaga słuchawek), i niestety jest do tej aplikacji przypisany skrót na Yojstiku... Na złość jeszcze trzeba specjalnie wyjść z aplikacji aby się zamknęła - bo zwykłe wyjście powoduje że radio działa w tle... (nie dość że hałasuje to jeszcze zżera baterię), A ta starsza osoba tego nie ogarnie... Skrótów nie znalazłem gdzie by można było je zmienić. Grzebałem w opcjach, zmieniałem ustawienie aby Android miał większa kontrolę, albo aby ta apka nie mogla działać w tle - ale i tak to nic nie zmieniło - żadnego efektu ?
Najchętniej bym tą aplikację wy... wywalił tylko nie wiem jak - bo nie ma opcji kosz* albo jestem za durny aby to uczynić.
TEL: AGM M5
Android: 8.1.0
Wersja pasma podstawowego: MPSS.JO.3.1-00190-8909_GEN_PACK-1.203389.1
Wersja oprogramowania: L163.6.03.00.EU
Wersja jądra: 3.18.71-perf (gcc wersion 4.8 (GCC) ) root@ubuntu1404slave1#1 Wed Jan 8 01:12:44 CST 2020
Numer kompilacji: OPM1.171019.26 release-keys
PS. Telefonik nie dla siebie tylko dla starszej osoby, z którą chcemy mieć kontakt, i w razie jakich kolwiek trudności czy problemów mogła by zadzwonić po pomoc. Ma ktoś rozwiązanie lub pomysły jak to zrobić?