GanaG Ostatnio montowałem szkło UV w telefonie OnePlus 7T Pro i przy tym klej wlał się do środka głośnika. Przy odtwarzaniu muzyki, górny głośnik trzeszczy. Chciałbym zapytać czy zmywacz LOCA może pomóc w usunięciu resztek kleju, a może jest jakiś inny sposób? Pozdrawiam
[usunięty] Możesz próbować zmywaczem, możesz również próbować mechanicznie delikatnie zeskrobać czymś ten klej. Nie ma na to 100% metody - poza wymianą ow głośnika:)
Soniaczy987 Generalnie uv jak sie wleje w głośnik bądź przyciski to trudno go usunąć bez rozbierania telefonu.Najlepiej byłoby go rozebrać i wyjąć głośnik a następnie przemyć IPA a nóż zejdzie
Rambdal Ostatnio montowałem szkło UV w telefonie OnePlus 7T Pro i przy tym klej wlał się do środka głośnika. Przy odtwarzaniu muzyki, górny głośnik trzeszczy. Chciałbym zapytać czy zmywacz LOCA może pomóc w usunięciu resztek kleju, a może jest jakiś inny sposób? Pozdrawiam Przerabiałem temat na S7. Jeśli klej jest utwardzony to po ptokach. Nic z tym nie zrobisz. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
mastefix Jak klej wlał się do środka, to pewnie za lepił też siateczkę (membrana przeciwko wilgoci) z tego powodu trzeszczy, ogólnie pozamiatane 🙁