Kupiłem ten silikonowy od Samsunga i moje wrażenia po tygodniu są takie:
-100 zł to sporo.OnePlus za tyle sprzedawał np. nylonowy ze środkiem wyścielanymmikrofibrą.
-Nie pogrubia bardzo telefonu, pasuje idealnie, dobrze wygląda. Wolałbym jednak jakby był naprawdę czarny. Logo Samsunga trochę mało widoczne.
-Wydaje się, że będzie dobrze chronił telefon. Ciężko to dokładnie stwierdzić bez testów, których wolę na razie nie przeprowadzać. 😉
-Uważajcie na element nad portem usb c. Słabo jest to zrobione, ja przy pierwszym zakładaniu etui nie pomyślałem, że to może się tak wygiąć. Najlepiej więc najpierw włożyć dół, potem górę. To chyba najsłabszy element tego etui, zobaczymy jak długo wytrzyma.
-Ciężko się go ściąga z telefonu co świadczy o ciasnym dopasowaniu. Polecam zacząć od góry.
-Mega się brudzi, palcuje, przyciąga paprochy z kieszeni. Taki urok tego materiału. Za to jest miły w dotyku, stabilny, nie przesuwa się po powierzchni.
-Ładowanie bezprzewodowe działa, zwrotne również.
Podsumowując: W jakiejś promce, tak do 60 zł polecam.Więcej raczej się nie opłaca wydawać, choć pewnie na rynku nie ma zbyt wielulepszych zamienników. Przynajmniej na razie. Dbrand robi bardzo dobre etui. Sprawdziłem i wysyłka dopiero w marcu, w dodatku cena prawie 150 zł w zależności od kursu. Jak ten samsungowy silikon się wytrze to może się skusze na Dbranda.