DaN995 Ktoś poleca jakąś folie na ekran lub szkło? Coś sprawdzonego, co się nie odkleja na końcach ekranu?
tyskirulez https://www.spigen.com/collections/pixel-4a/products/google-pixel-4a-5g-screen-protector-alignmaster-glas-tr?variant=32656562126895 Polecam spigen.
DaN995 Nie robią Ci się pęcherzyki powietrza na końcach szkła? Na Amazonie sporo ludzi w komentarzach na to narzeka pod tym produktem.
montezuma @DaN995 ostatnio słyszałem, że MM a także Media Expert świadczą usługę - zakładają hydrożel na ekrany smartfonów. Popytaj, może się skusisz.
trampowsky W Media Expert zmienili dostawcę folii - wcześniej był to Clearplex, teraz 3mk. Nakleiłem sobie folie 3mk hardness i jest bajka. Prawie jak szkło. Osobiście polecam.
nigrin Jutro będę w Media Markt i chyba się skusze na folie z ich montażem. Rozumiem, ze jakość porównywalnaz Media Expert ?
DaN995 Ja wziąłem to szkło po przewertowaniu opinii na Amazonie. Miałem brać Spigena ale wg komentarzy odkleja się na brzegach. To co wybrałem przylega idealnie na całej powierzchni płaskiej ekranu, nie jest bardzo grube, bardzo dobry ślizg palca i nie palcuje się za bardzo. W zestawie są 3 szkła na front i 2 na apart (tych nie zakładałem).
DyndaS DaN995 Ja wziąłem to szkło po przewertowaniu opinii na Amazonie. Miałem brać Spigena ale wg komentarzy odkleja się na brzegach. To co wybrałem przylega idealnie na całej powierzchni płaskiej ekranu, nie jest bardzo grube, bardzo dobry ślizg palca i nie palcuje się za bardzo. W zestawie są 3 szkła na front i 2 na apart (tych nie zakładałem). Skoro masz nadmiar, to może chcesz odsprzedać?
nigrin Byłem dziś w MM i kupiłemfolie za 99 pln z montażem Jestem trochę zdegustowany jakością, rysek w cholerę, a przetarłem tylko chusteczka od okularów. Dodatkowo pojawiły sięjakieś odpryski, nie wiem jak nazwać. Wierzch jest czysty.
trampowsky @nigrin Przejdź się do Media Expert i zapytaj jakiej firmy mają folie - czy Clearplex czy 3mk. Jeżeli 3mk to poproś o 3mk hardness czy jakoś tak. O niebo lepsza niż ta poprzednia Clearplex. Nie czuć, że ma się folię założoną i poślizg jest zdecydowanie lepszy.
nigrin trampowsky @nigrin Przejdź się do Media Expert i zapytaj jakiej firmy mają folie - czy Clearplex czy 3mk. Jeżeli 3mk to poproś o 3mk hardness czy jakoś tak. O niebo lepsza niż ta poprzednia Clearplex. Nie czuć, że ma się folię założoną i poślizg jest zdecydowanie lepszy. Byłem raz jeszcze i folie mi wymienili na nową bez problemu. Uszkodzona partia czy cos w ten deseń 🙂 Jaki jest koszt finalny w ME3mk hardness?
trampowsky @nigrin Taki sam jak za Clearplex - 75zł folia + 15zł montaż, ale różnica jest kolosalna i nie jest to tylko moje zdanie, bo sami sprzedawcy powiedzieli to samo co ja. Pytanie czy w ME w Twoim mieście już zmienili dostawce folii. Sam montaż zajmuje zdecydowanie mniej czasu i nie trzeba czekać kilka godzin, aż żel wyschnie jak w przypadku Clearplexa.
DyndaS Co najbardziejwarto kupić i nas lokalnie? Przykładowo 3mk ma trochę tych produktów, ale nie mam pojęcia co to jest warte.
DaN995 3MK to wg mnie zawsze spoko wybór. Nigdy nie zawiodłem się na ich produktach. Warto pofatygować się do jakiegoś punktu aby Ci sami założyli szkło/folię. Z gwarancją też zazwyczaj nie ma problemów.
DyndaS DaN995 3MK to wg mnie zawsze spoko wybór. Nigdy nie zawiodłem się na ich produktach. Warto pofatygować się do jakiegoś punktu aby Ci sami założyli szkło/folię. Z gwarancją też zazwyczaj nie ma problemów. Jeśli mam płacić za usługę założenia, to wolę założyć sam. Zresztą nawet i bez tego chyba wolę sam. 3mk ma kilka tych modeli w sumie nie wiem co z tego jest najbardziej opłacalne. https://sklep.3mk.pl/pl/c/Pixel-4a-5G/2870 Ewentualnie jacyś inni producenci?