Cześć,
Mocno obserwuję grupy tematyczne o nowej serii S21 (mój dojdzie do mnie dopiero za jakieś 2-3h) i wielu użytkowników narzeka na nagrzewanie się telefonu samoczynne lub przy używaniu aparatu i na szybki spadek poziomu baterii. Poniżej podaję więc kilka kroków, które należy zrobić zaraz po zakupie. Jak widzę, pomaga wszystkim:
1. Po wyjęciu z pudełka od razu zaktualizuj system do najnowszej wersji (powinny być już wydane 1-2 aktualizacje, mowa o XEO, nie wiem jak modele od operatorów),
2. Wyłącz opcję "Rozszerzone przetwarzanie" (dostępne wśród skrótów na górnej belce z ikoną prędkościomierza) lub w Bateria -> Więcej ustawień baterii
3. Wprowadź aplikację SmartThings w deep sleep (wymuś zatrzymanie i w ogóle jej nie włączaj, niestety mocno drenuje baterię),
4. Daj AI kilka dni na optymalizację pracy pod Twój sposób użytkowania telefonu. Po 3-4 dniach telefon nie powinien już się sam z siebie nagrzewać w dowolnych momentach.
Punkty 2-3 zapewne zostaną zaadresowane w którejś aktualizacji. Dajcie znać, czy i Wam pomogło.
PS. wrzucam jako nowy temat bo ugrzęźnie w jakimś wątku ogólnym, a kwestia wydaje się dość istotna z perspektywy użytkowej.
Wysłane z mojego SM-F916B przy użyciu Tapatalka