xxxBrowarekxxx
Poszperałem trochę tu na forum to dużo osób poleca s20 fe, ale jak porównałem go w sklepie z galaxy s20+ to różnica w ekranie jest znaczna, chyba że ten s20fe miał coś wyłączone?
S20/S20+ ma nowszego amoleda, więc możliwe, że to przez to. Mógł też być ustawiony różny profil kolorów na tych telefonach.
Jeśli ekran w S20FE byłby do przyjęcia dla Ciebie, to śmiało go mogę polecić. Ekran niby minimalnie większy od note 8, ale rozmiar obudowy S20FE i tak jest całościowo ciut mniejszy. Do tego bardzo dobre aparaty, a w wersji ze snapdragonem - całkiem przyzwoita bateria.
Do końca stycznia trwa promocja samsunga ze zwrotem 400 zł na konto po zakupie (liczy się data zakupu). Wersja ze snapdragonem kosztuje między 2899 a 3399 - zależy jaki kolor i w jakim sklepie. Więc np. w Euro pomarańczowy S20FE 5G na snapie jest teraz za 2899. Po zwrocie od Samsunga wyjdzie za 2500 🙂 Czerwony też ma jakąś promkę.
Skoro tłuczesz telefony, to możesz wykupić ubezpieczenie np. Screenity za 12 zł na miesiąc. Sprawdzone, działa.
Z innych opcji -- Oneplus 8T, ale tutaj będzie słabiej w przypadku aparatu. Xiaomi Mi10 też w miarę spełnia wymagania, ale jego obecna cena raczej nie zachęca.