DominikALFA Witam Mój Note zablokował się na 1267 minut a było to tak chciałem wejść do aplikacjiWhatsApp aplikacja poprosiła o kod pin Ja nie myśląc wiele wpisałem Standardowy po czym telefon się zablokował brakiem możliwości zrobienia czego kolwiek włącznie z wyłączeniem. wyświetla się komunikat"spróbuj ponownie za 1267 minut" soft reset odpala tylko licznik od nowa jakieś pomysły co to może być ?
balwanekbuli Po pierwsze PIN do aplikacji WhatsApp?? Nawet jeśli co on ma wspólnego z blokadą telefonu? TO się troche nie trzyma całości. Zabezpieczenie aplikacji nie ma nic wspólnego z zabezpieczeń telefonu!!! Jeśli byś podał błędne dane do aplikacji to po ptostu nie uruchomi się ona ale nie spowoduje to blokady telefonu. Coś tu się mocno nie zgada 😉 Zrób zdjęcie jak to wygląda
DominikALFA Uprzedzam pytanie tak telefon jest mój. Byłem na stronie samsung znajdź mój telefon nie mogłem go odblokować zdalnie (funkcja wyłączona) chciałem sprawdzić czy blokada działa i dlatego jest ten komunikat Dostały 1003 minuty Tak sam zdebiałem dzwoniłem do Samsung polska stwierdzili uszkodzenie systemu
balwanekbuli To jest ok 16h - chyba zostaje Ci tylko poczekać i wpisać poprawny PIN blokady telefonu i mieć nadzieję że się odblokuje. A jeśli nie to serwis i wgranie softu na nowo
DominikALFA Zależy mi na danych, jestem ciekaw czy ktoś kiedykolwiek miał taki problem. 15 min rozumiem, 30 min rozumiem źle wpisane kilku krotnie hasło standard Tutaj chodzi o jeden raz wpisanie wciśnięcie Ok nie przypatrzyłem po co była weryfikacja kodu pin i zablokowanie na 1267 minut o co tu chodzi, hasła z Konta Googlpousuwane w razie W.
Brayyan @DominikALFA z Twojego screena wynika bardziej, że została załączona blokada po zagubieniu telefonu po wskazanym okresie powinien dać się odblokować dotąd używanym pinem, tak czy inaczej, należy odczekać ten okres
DominikALFA Brayyan @DominikALFA z Twojego screena wynika bardziej, że została załączona blokada po zagubieniu telefonu po wskazanym okresie powinien dać się odblokować dotąd używanym pinem, tak czy inaczej, należy odczekać ten okres sam ją załączyłem bo trafiłem na stronę https://findmymobile.samsung.com/ chciałem sprawdzić czy telefon reaguje ale ona była załączona po blokadzie
pagolik A nie wpadl ktos na Twoje konto Googlowe i nie zablokowal Ci zdalnie telefonu ? Jest tez taka mozliwosc: Spoiler W przeszłości pamietam, ze podobne akcje byly jak ludzie podłączali uczelniane konta gmailowe do telefonu. Potem smieszki albo robily hard reset z poziomu tego panelu albo wlasnie blokowały telefony.
DominikALFA A wiesz że w historii podłączonych urządzeń był jakiś Windows którego nie kojarzę hymmmm... myślisz że byłby ktoś w stanie zablokować telefon na 21 godzin ?? trochę nietypowo ja teraz wylogowałem wszystkie konta i wymazałem hasła dodana zawartość Telefon ruszył wszystko elegancko wchodząc na WhatsApp dalej prosi o pin co jest grane ?
DominikALFA GRIZZLY1 @DominikALFA może ktoś podkradł Ci konto whatsappa? Mam 2 konta na telefonie drugie działa jak złoto (firmowe) prywatne miało by atak ? Wątpię po co? dodana zawartość pagolik @DominikALFA a jestes pewny, ze to whatsup a nie jakas lewa aplikacja podszywajaca sie pod whatsupa ? Miales zainstalowany czy instalowales ostatnio ? Moze to jakis scam.. dodana zawartość Jedyny pin jaki znalazlem w internecie do whatsupa to weryfikacja dwuetapowa: https://faq.whatsapp.com/general/verification/how-to-manage-two-step-verification-settings/?lang=pl tylko, ze na filmach na YT ten ekran wyglada zdecydowanie inaczej niz u Ciebie. Pewnie wiesz najlepiej czy wlaczales weryfikacje dwuetapowa czy nie. Od zawsze korzystam z 2 WhatsApp ze względu na moją pracę o sprzęt czyt. Note dbam jak o żonę, jeszcze nie odinstalowałemczekam bo jeśli sprzęt za 6 000 zł tak sra ogniem to ja wolę rodzinę mi za 600 zł, zawsze włączam 2 etapową bo używam w istotnych sprawach służbowych 😉 apk 100% legit ze sklepu
pagolik @DominikALFA a jestes pewny, ze to whatsup a nie jakas lewa aplikacja podszywajaca sie pod whatsupa ? Miales zainstalowany czy instalowales ostatnio ? Moze to jakis scam.. dodana zawartość Jedyny pin jaki znalazlem w internecie do whatsupa to weryfikacja dwuetapowa: https://faq.whatsapp.com/general/verification/how-to-manage-two-step-verification-settings/?lang=pl tylko, ze na filmach na YT ten ekran wyglada zdecydowanie inaczej niz u Ciebie. Pewnie wiesz najlepiej czy wlaczales weryfikacje dwuetapowa czy nie.