switek3 Który telefon byście polecali bardziej - M51 czy A71? Bo tu czasem się pojawia, że A71 jest lepszy. Ale w czym?
tom3k2 jarmk Szkoda tylko, że M51 nie jest na liście do aktualizacji do Andka 11 Lista została po pewnym czasie poprawiona. Samsung planuje Androida 11 dla M51 w kwietniu. switek3 Który telefon byście polecali bardziej - M51 czy A71? Różnią się baterią (duża przewaga M51), grubością (gdzieś ta bateria musiała się w M51 zmieścić) i umiejscowieniem czytnika linii papilarnych - A71 ma w ekranie, a M51 na boku obudowy. M51 jest z reguły tańszy od A71. Z tak ogromną baterią i przyzwoitym snapdragonem to bardzo ciekawa propozycja.
jarmk W tym, że A71 jest cieńszy i lżejszy... 🙂 ... ale do baterii M51 nie ma porównania.. Moja żonka ma M51, zmieniła z A70 i mówi, że już jej innego telefonu nie potrzeba 🙂 Szkoda tylko, że M51 nie jest na liście do aktualizacji do Andka 11 i aktualizacje są sporadycznie..
switek3 Zależy mi na dobrych zdjęciach i filmach. Do tego chciałbym się dowiedzieć czy i jakie są problemy z WiFi i zasięgiem w m51? Bo czytałem o tym i się nad nim bardzo mocno zastanawiam.
switek3 No to będzie ta 11 czy nie będzie? A jak WiFi i zasięg bo piszą niektórzy że są problemy? Jakie?
tom3k2 W wielu miejscach jest informacja o kwietniowej aktualizacji M51. Czemu akurat nie w Membersie - nie wiem, może przeoczenie. Z resztą czemu akurat M51 miałby Androida 11 nie dostać, a niższe modele z serii M już tak?
jarmk Widziałem wątek jak gość opisywał, że ma problem z WiFi jak u góry zasłoni trochę ręką i z tego powodu oddał telefon..U mojej żonki nic takiego nie występuje, ani z WiFi, ani z LTE.Foty i filmiki w dzień robi przyzwoite, lepsze od A70, a do A71 nie mam porównania.Przejdź się do sklepu i porównaj, który Ci bardziej pasuje..TT I SM-G988B
Macio Jeśli waga i grubość to nie problem, to ja bym brał M51. Tańszy, z lepszą baterią, nowszy, procesor ciut lepszy bo 730 z "G", aparaty na papierku te same, czyli różnice będą tylko softowe, także raz może lepsze robić A71 a raz M51 🙂 Niemniej M51 to kloc i nie każdemu przypadnie do gustu waga (tak jak mi nie przypadła w Poco F2 Pro)
gosieek1990 Aktualnie posiadam Samsunga Galaxy A9, już od prawie dwóch lat;) Miałampodobny dylemat co autor postu ponieważ chcę zmienić telefon. Poszłamdo jednego z polskich sklepów rtv i porównałem sobie oba te modele. Jak dla mnie M51 wygrywa za sprawą baterii. Co prawda jest troszkę grubszy ale to nie problem, dzięki temu sprawia wrażenie, że jest mocniejszy i nie rozbije się podczas upadku. Mój wybór padł na M51, którego zakup planuję w przyszłym miesiącu;)))