Emil92 Nie mogę aktywować urządzenia, wyświetla się taki komunikat. Jak aktywować telefon? Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka
sroczkin Został zrobiony format telefonu bez wylogowania z konta google . Trzeba teraz zalogować się tym loginem i hasłem jakie było przed formatem . Jest to blokada jaka ma android dla przypadków gdy telefon został skradziony i ktoś zrobił sobie ustawienia fabryczne dla wykasowania danych poprzedniego właściciela. Trochę wkurzająca blokada dla kogoś kto ma słaba pamięć a bardzo rzadko używa danych do logowania na konta google .
Emil92 Wgl mnie nie prosi o maila. Tylko łączenie z Wi-Fi i wyświetla się ten komunikat. Reset robiony przez ustawienia Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka
dzidexx https://forum.android.com.pl/topic/372900-tego-telefonu-nie-mo%C5%BCna-zarejestrowa%C4%87-przy-u%C5%BCyciu-profilu-administratora-starego-urz%C4%85dzenia/ @Emil92
Emil92 @sroczkin Blokada nie spłacanego telefonu. To co ty odpisujesz to zupełnie inna sytuacja. Nie wiesz to się nie wypowiadaj. Żadna blokada niespłaconego telefonu, wystarczyło wgrać A10 i poszło. Po prostu te plusowskie aplikacje administracyjne nie wspierają A11 póki co. Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka
DROID Emil92 Trochę odkopie temat ale jak zrobiłeś w Samsungu downgrade bootloadera do A10 bez roota ?
frrancuz @Emil92 Dokładnie to miałem na myśli, że aplikacja od spłacania telefonu nie pozwala na aktualizację. Może za bardzo splłciłem swoją wypowiedź, i wyszło lekkie nieporozumienie.
Emil92 @Emil92 Dokładnie to miałem na myśli, że aplikacja od spłacania telefonu nie pozwala na aktualizację. Może za bardzo splłciłem swoją wypowiedź, i wyszło lekkie nieporozumienie. Ok, tak to ta aplikacja. Ona musi się zainstalować na początku. Nie jest póki co zgodna z A11 i telefon jest zablokowany. Wystarczy wgrać A10 i zrobić OTA do A11. Niestety po wipe na A11 problem powróci. Póki co dla telefonów na raty w Plusie nie polecam przywracać ustawień fabrycznych. Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka
pawel2906 Może ktoś podać skąd można pobrać szybko A10? Też mam ten komunikat, a z samfirm 12h pobierania 😛
Emil92 DROID przy pierwszej wersji A11 można było Odinem wrócić do A10 i tam zrobić wipe. Nie wiem jak teraz bo nie robiłem od tamtej pory.
Emil92 the_naturat_com tzn? W sumie to mam S21+ i z tego samego powodu boje się zrobić wipe na A12 :/
Wincenty Emil92 Pokażesz co siedzi w: Ustawienia > Biometria i zabezpieczenia > Inne ustawienia zabezpieczeń > Aplikacje administr. urządzenia ? Bo od rat to to napewno nie jest, ten komunikat z pierwszego posta. (raty wykluczam już na starcie tego posta)
Emil92 Wincenty mam tylko takoe jak na screenie, ale to kwestia operatora. Gdzieś był wątek w którym to było wyjaśniane, ale to było na S10 i nie wiem jak teraz jest.