no właśnie dzisiaj się zorientowałem się że karta nie działała przed aktualizacją (Moja pomyłka za którą bardzo przepraszam) natomiast karta nie była czytana już po resecie telefonu (mam na myśli hard reset bo zapomniałem hasła do tel i zrobiłem reset ale gdy byłem na ekranie blokady przed resetem normalnie pokazywało kreski były włączone transmisje danych i telefon odbierał połączenia bo zadzwoniłem z mamy telefonu po hard reset wyświetla mi się Brak usługi) więc postanowiłem pobawić się w ustawieniach i doszedłem do "Sieci zwykłe i bezprzewodowe, sieć komórkowa, Operator." i wtedy gdy odznaczyłem funkcje wybierz automatycznie dostałem do wyboru "Plus LTE, Play LTE, Orange LTE, T-Mobile.pl LTE." a jako iż jestem w plusie zaznaczam opcje Plus LTE wtedy ukazuje mi się Rejestrowanie w Plus LTE i po odczekaniu chwili pokazuje mi sie komunikat Nie udało się zarejestrować sieci i po wybraniu opcji ok wybierze automatycznie po kolejnej krótkiej chwili po Automatycznej rejestracji połączy mnie i wszystko jak by było ok normalnie pokazuje plus i zasięg ale gdy zadzwonię do kogoś to nie ma sygnału a po wyłączeniu i włączeniu telefonu znowu "Brak usługi" :/// czy wyrobienie nowej karty w tym przypadku dało by jakiś rezultat (jak by co nie doładowuje karty tylko mam abonament i telefon nie jest wzięty z plusa tylko normalnie zakupiony w salonie)