Witam wszystkich, zakładam nowy temat bo mam dosyć uciążliwy problem z tą aplikacją i z tego co zdążyłem się zorientować ma go więcej osób.
Otóż odkąd zainstalowałem facebook messenger z marketu jestem cały czas dostępny na czacie facebooka. Jak mam wyłączony facebook na komputerze to wtedy pokazuje mnie jako dostępnego (zielone kółeczko), a jak się wejdzie w moje okno rozmowy to jest napis że wiadomość zostanie wysłana na telefon. czasem też zamiast kółeczka jest ikonka telefonu.
w ustawieniach tej aplikacji nie można tego wyłączyć - jest jedynie opcja żeby wyłączyć powiadomienia na godzinę lub do godz. 8,00. Ale po tym czasie znowu jestem dostępny. Nie pomaga odinstalowanie programu. Próbowałem tez wyłączyć te powiadomienia do 8,00 i wtedy odinstalować aplikację - nic z tego, nic to nie dało i znowu na drugi dzień byłem dostępny non stop. jak się wyloguję z tej aplikacji - też to nic nie daje. jak ponownie ją zainstaluje po wylogowaniu & odinstalowaniu to mam napis - Zalogowany jako IMIE NAZWISKO - to nie Ty? No i próbowałem nawet zalogować się na inne konto fb nowo stworzone, żeby messenger mnie 'zapomnial' - oczywiście skutek marny. Pisałem też do supportu facebooka ale zaraz potem dostalem automatyczna odpowiedź z asekuracją -"oczywiście nie na każde zgłoszenie jesteśmy w stanie odpowiedzieć indywidualnie", wiec wiem już że mi raczej tam nikt nie odpisze.
Liczę na Waszą pomoc i nie tylko ja - ludzi, którzy mają ten problem, tak jak pisałem, jest więcej. Jeśli ktokolwiek przyczyni się w choćby najmniejszym stopniu do rozwiązania tego - stawiam wieeeeelkie piwo 😉
PS do modów - po rozwiązaniu problemu zmienię nazwę tematu na np. Facebook Messenger - opinie i problemy, tak by przydał się na poziomie ogólnym, bo pewnie ta aplikacja niebawem zyska sporą popularność bo już ją pompuja, a tematu o niej na forum nie ma.