Witam,
1. Jak zwiekszyc predkosc internetu - na S5, aby byla min 40-50Mb/s (net mam w Virgin na karte)
- obecnie mam pobieranie - od 8 do max 25Mb/s /mediana 15Mb/s... i lapie czasami na jakis krotki czas 35-45Mb/s - nadajnik dosc blisko kreska mniej max z Full.
antene moze jakas do smartofna hmmm = potrzebuje takiej mocy aby Wifi udostpenione dalej z S5 bylo mocniejsze - po kablu mediane mam 20-25Mb/s po podlaczeniu do Kompa.
2. Czy mozna ustawic w nim SG S5 - 5 GHz na sztywno? wg specyfikacji ma:
WiFi
v802.11 a/b/g/n/ac
Częstotliwości
WiFi 2.4 i 5 GHz
oraz S5 moze korzystac jednoczesnie z internetu GSM oraz WIFI co daje x2 moce dla jednego urzedzenia
😉
3. Poza tym jesli nie da sie na S5 nic zrobic...
to mam jeszcze ROUTER VODA-FONE EASYBOX 804 - i moze by kupic Modem USB, ktory wloze do tego rutera/ma 150Mb/s max predkosc (tylko 5 GHz nie ma juz a S5 ma) i tu powonieniem juz uzyskac min. 50Mb/s +mozna jeszcze wzmocnic Modem Antena - ale mam obawy, ze jesli S5 nie dal rady, a ma porzadny w sobie modem i dla WiFi 2.4 i 5 GHz to Modem USB tym bardziej, choc wtedy ruter po kablu mysle, ze dalby sobie rade bez 5 GHz...
bo raczej ten ruter VODA-FONE, co pracuje na pasmaach WiFi 2.4 i 5 GHz nie wzmocni zasiegu po wlozeniu modemu do niego? :P, a jak juz to tylko do rozsylania Wifi z rutera na inne urzedzenia.
Jakbyscie to rozwiazali? (nie mam obecnie alternatywy dla netu po kablu, a radiowka jest za slaba tu i nie sprawdza sie dobrze przez aure oraz nie potrzebuje duzo GB danch)
dzieki z gory za kazda pomcna odpowiedz!