dzidexx
Sam root nie powinien dawać takich efektów.
Magisk beta , stable, nr...?
Co robiłeś po zrootowaniu - zmiany w systemie, moduły Magisk/Xposed...?
Antywirus, auto-czyszczenie, play protect wyłączone?
Sam odblokowałeś bootloeder?
Wersja Androida i Miui?
W systemie raczej nic nie grzebałem, instalowałem tylko magisk i xposed z modułami, aby smartfon przechodził safety net. Z antywirusa nie korzystam wogóle, nigdy nie skanowałem, auto-czyszczenie tak samo, play protect wyłączone. Sam odblokowałem bootloader
Magisk 21.4 (21400), magisk manager 8.0.7 (4834) (15) moduły riru, riru - edxposed. Edxposed v0.5.2.1_4677-master_4677 (YAHFA) v4.6.2 (46200) hiddencore module, lucky+patcher. MIUI Global 12.0.1 Stabilna (QCNMIXM), android 10 QKQ1.191014.001, stan aktualizacji zabezpieczeń 2020-12-01. W opcjach programistycznych wyłączona optymalizacja MIUI ze względu na brak kompatybilności z niektórymi aplikacjami. Dodam również, że kiedyś po sflashowaniu całego systemu na nowo i zrootowaniu bez edxposed, z samym magisk, również występowały problemy z "mrożeniem" systemu.
///
Poszukałem w google i znalazłem taki artykuł, zachowanie bardzo podobne jak w moim smartfonie https://www.xda-developers.com/android-10-usersare-facing-random-freezing-unresponsive-ui-issues/