Witam,
Ostatnio miewam problemy ze swoim telefonem. Jakoś tydzień temu nagle sam się wyłączył i pokazał mi się czarny ekran oraz komunikat :
Can't load Android system. Your data may be corrupt. If you continue to get this message, you may need to perform a factory data reset and erase all user data store on this device.
- Try again
- Factory data reset
Z racji tego, że mam na nim sporo rzeczy (pamięć dość mocno zapełniona) to nie chciałam przywracać ustawień fabrycznych. Dałam try again i wszystko było w porządku. Do dzisiaj. Telefon mi się zaciął, więc jak zwykle dałam mu uruchom ponownie i pokazał mi się biały ekran z napisem android tak jak przy każdym włączeniu, później te przesuwające się paseczki i ekran, na którym miałam narysować swój wzór blokady ekranu, żeby telefon się uruchomił. Zrobiłam wszystkie te rzeczy, lecz ku mojemu zdziwieniu nie ukazał mi się mój ekran główny tylko znowu te paseczki ładowania. Bardzo długo tak było aż nagle pokazał się znowu komunikat can't load android system. Oczywiście dałam try again i zabawa rozpoczęła się od nowa, czyli ekran z napisem android, paseczki, wzór blokady, paseczki i znowu can't load android system. Za każdym razem dawałam Try again ale nie przynosiło to żadnego skutku. Próbowałam już 11 razy i za każdym razem to samo. Trafiłam na te forum i widziałam, że ktoś też miał ten komunikat i zaproponowano włączenie fastboota. Nie znam się kompletnie na telefonach i takiej technologii ale spróbowałam włączyć tego fastboota w nadziei, że to cokolwiek da, bo do stracenia już nie mam nic. Przytrzymałam odpowiednie przyciski i ukazał mi się obrazek, po którym ekran zrobił się po prostu czarny. Myślałam że może już telefon działa, ale wciąż nie. Próbowałam go również podłączyć przez kabel usb do komputera, był nawet moment kiedy komputer pokazał powiadomienie, że widz,i że coś zostało podłączone lecz niestety laptop nie widział tego telefonu finalnie. Jeśli telefonu już nie da się uratować to płakać nie będę, ale może jest jakiś sposób żebym zrzuciła z niego zdjęcia, notatki i jakieś kontakty chociaż? Dodam na koniec tylko, że telefon ma około 2 lata. Proszę o pomoc, bo sama nie jestem w stanie sobie z tym poradzić a jak można się domyślać bez telefonu jak bez ręki. Czekam na jakąkolwiek poradę i z góry za nią dziekuję ❤️