Witam, jaki telefon najbardziej się opłaca do 1000zł? Ew. za kilka miesięcy coś bym dołożył i maxymalnie do 1600zł. Nowy, albo ew. używany ale z gwarancją itd
Aktualnie posiadam S7 ale już ostro czuć w nim słabą baterię i spowolnienie działania ( ale nie zawiesza się, więc gdyby nie słaba bateria to dalej bym go używał)
Moje oczekiwania:
Ekran AMOLED/SuperAMOLED/OLED . Nie chce IPSa
Dobrze by było gdyby rozdzielczość była QHD lub wyższa, ale jeśli pozostałe wymaganie zostaną spełnione to może być nawet bez tego
Wielkość ekranu : Dobrze by było jakby było to maksymalnie 6,7", chociaż wolałbym sporo mniejszy telefon, tak w okolicach 6 cali
Dobra bateria, powyżej 4000mAh ( chociaż wolałbym więcej, tak z 4700mAh+)
Dobry procesor z wydajnością wyższą niż Snapdragon 835/730 nienagrzewający się
6GB RAM, ROM może być 64GB
Aparat : W sumie megapixele dowolne, ale dobrze jakby przedni jak i tylny aparat miał przysłonę f1.9 lub większą ( f1.8 itd) Zdjęcia prawie zawsze wykonuje w nocy i zależy mi na najlepszej bezstratnej jakości bez szumów
Znalazłem na ten moment S10+, S10 Lite, Note 10 Lite, (trochę ponad budżet, ale liczę że stanieją) Poco x3 (chociaż tutaj raczej rezygnuję z powodu ekranu, wolę mieć lepszy ekran niż baterię), Huawei Mate 20 Pro (tutaj też nie chce mi się bawić w modowanie i inne rzeczy więc chyba odpada) Podobno Mi 11 Lite będzie z AMOLEDEM więc nie wykluczam tego modelu. Są jeszcze jakieś inne telefony które mieszczą się w tych kryteriach?