Mam problem z telefonem Oppo Reno 4 lite i jego samoczynnym wyłączaniem w "losowych" momentach. Telefon mam około 2 miesięcy.
1. Każdorazowo próba włączenia google maps i przeglądania street view kończy się wyłączeniem i koniecznością restartu.
2. Telefon wyłącza się na podczas przeglądania stron, myślałem że losowych , ale np. każdorazowe wejście na https://www.dobreprogramy.pl/Jak-sprawdzic-zasieg-Aplikacje-do-mierzenia-sygnalu-LTE-i-3G,News,103299.html kończy się wyłączeniem i koniecznością restartu.
3. Telefon potrafi wyłączyć się przy wybudzeniu przyciskiem power. Jeżeli mam aktywne odblokowanie twarzą co trzecie odblokowanie kończy się restarem.
4. Osoby które do mnie dzwonią skarżą się że mają głuchy sygnał. Chwilę potem dostaję smsa że użytkownik próbował się ze mną skontaktować. Używam dwóch kart. Zainstalowałem Network cell info i cel signal monitor i widzę że co jakiś czas jedna z kart sim zostaje odcięta na chwilę Czy to normalne?
Telefon resetowałem do ustawień fabrycznych, aplikacje też aktualizowane. Telefon był w serwisie gdzie wykonano przywrócenie systemu do fabrycznego i wrócił z adnotacją że przeszedł wszystkie testy i jest ok.
Co może być powodem takich zdarzeń. Jak rozmawiać z serwisem żeby kolejna naprawa nie skończyła się odesłaniem telefonu po przywróceniu systemu?