ravenice8888 Witam. Szukam pełnego szkła ochronnego na ekran. Chodzi mi o firmę (model) które będzie pasowało idealnie do krawędzi.
the_naturat_com @ravenice8888 idealnie pasujące szkło to masz na płaskich ekranach. Na ekranie z zakrzywionym brzegiem masz szkło na klej UV lub szkło na płaską część ekranu.
ravenice8888 To jakie ze szkieł oferują największe pokrycie płaskiej części ekranu? dodana zawartość A co sądzicie o szkle Mocolo?
pawel1304 Ja aktualnie używam 3mk flexibleglass lite. Nie zakrywa idealnie, ale szklo jest na tyle cienkie, ze aż tak nie przeszkadza w użytkowaniu. Tez zastanawiałem się nad Mocolo, ale chyba jak będę zmieniał to wypróbuje folie hydrożelowa zachodzaca na boki telefonu.
pfx Mam szkło Dux Ducis i jestem zadowolony. Zakrywa praktycznie cały ekran, po kilku godzinach w ogóle zapomniałem, że je mam. Montaż jest trochę kłopotliwy.
loki997 W M51 jest płaski czy zagięty ekran? Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Zagięty Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
zbyszko85 Zagięty Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Co? Po co wprowadzasz ludzi w błąd? W M51 jest płaski ekran. Wystarczy obejrzeć jakąkolwiek recenzje. Poza tym sam mam go od 2 miesięcy i potwierdzam, że jest płaski. Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
vater Bez okularów widać że zagięty. Tak z półtora milimetra od brzegu. Dlatego produkujątrochę mniejsze szkła do niego.
loki997 Dokładnie tak, ekran okolo 1.5 mm od brzegu jest zagiety.Obecnie mam szhkbe naklejoną i jest delikatnie mniejsza.Na aliexpres kupilem taką ktora jest podobno dopasowana idealnie dopasowana do krzywizn ekranu, jak kiedyś założę to dam znać jak to wygląda. Mam ten telefon od listopada.Dla kogoś zagiety ekran to mają telefony z serii edge a reszta to proste ekrany, niestety tak nie jest 🙂Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
pls2013 loki997 Dla kogoś zagiety ekran to mają telefony z serii edge a reszta to proste ekrany, niestety tak nie jest 🙂 Zależy jeszcze o jakim ekranie mowa bo mamy przynajmniej 2 wyświetlający i dotykowy. Nawet jeżeli uznać że dotykowy jest zagięty to i tak ten dotyk nie działa na zagięciu bo tam nie jest już nic wyświetlane. M51 ma płaski wyświetlacz w przeciwieństwie do tych w których zaokrąglenia również wyświetlają.
jarmk Poszukuję dobrze spasowanego kompletu - etui +szkła do Galaxy M51. Etui jakiegoś markowego, przezroczystego, nie żółknącego po miesiącu i nie podważającego szkła. To samo ze szkłem, dobrze trzymającego, nie koniecznie na cały ekran... bo w ciągu 6 miesięcy odchodzi już drugie szkło, także szukam czegoś porządnego.
wojtek9972 Jeżeli chodzi o etui to polecam takie. Co prawda nie przezroczyste ale bardzo przyjemne w dotyku jak prawdziwa skóra. Kupiłem brązowe ale są jeszcze niebieskie i czarne. https://allegro.pl/oferta/etui-samsung-galaxy-m51-skorzane-leather-coated-ba-10203425720
makos256 Kto podpowie jaką wybrać ochrone na ekran ? DOdam ze mam etui spigen i doczytałem ze dużo szkieł/foli po prostu albo jest za malych albo cos jest nie tak ( np 3mk flexi - opisuja ze słaba ) , obecnie mam cos co moje etui odkleja i wchodzi tam brud …