Użeram się z LineageOS, aktualnie w Sony XA2.. z kanciastą obudowa, ze zbyt dużą ramką na dole i górze.
Myślę, żeby wrócić do jak najczystszego fabrycznego Androida i ewnt go doczyścić . Będzie temu towarzyszły zakup nowego urządzenia 🙂
Podatny na to jest właśnie pdobno Honor 10::
https://forum.android.com.pl/topic/363743--usuwaniewy%C5%82%C4%85czanie-systemowych-aplikacji?do=embe/
W wynikach świetnej wyszukiwarki telefonów:
https://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2018&nHeightMin=140&nHeightMax=150&nWeightMax=185&nRamMin=3000&nIntMemMin=32000&fDisplayInchesMin=5.6&fDisplayInchesMax=6.4&nBatCapacityMin=3400&sNumberSIMs=1,2
wypatrzyłem modele z tematu.
Zależy mi na:
- cena z rynku wtórnego z gwarancją tak do ok 1000 pln (wszystkie w tym pułapie się mieszczą) Jedynie nówkę: Honor 10 z dużego polskiego sklepu z gwrancją 2 lata mam zaklepaną za dość dobrą kwotę 680 pln
- długość MAX 150 mm !
- baterii min 3400 mAh
- TYLKO android 10 lub jego klony... obsługa mega wygodnymi gestami, 3 przyciski softwareowe: home; back; itp zostają dezaktywowane, otrzymujemy jeszcze większy ekran !
- w miarę dobrym aparacie (Honor zaskakuje światłem 1,8 w tej cenie ! czy optyka jak w P20 jest Leica ? )
- jak najczystszym sofcie, ewnt łatwym do oczyszczenia
- sklep google zbyteczny
- jak największym stosunku powierzchnia obudowy / wyświetlacz.. czyli minimalne ramki
- RAM min 3 GB
- ROM min 64 GB
- mile widziany ekran Amoled
Wersje PRO i Lite odpadają, z racji gabarytów. Niestety są/były najpopularniejsze, zatem jest mniejszy wybór. Używaliście powyższych modeli ?
Czy można:
1
wyłączyć suwakiem jedną z kart sim ?
2
odbierać sms-y na obu slotach kart sim ? chodzi o ogólną możliwość , a nie w jednym czasie
3
tel posiada diodę powiadomień ?
4
max ilość rzędów i kolumn z ikonami na pulpicie
5
na ile czystszy jest soft w Honor 10, p30 i p40
6
ile zajmują ostatnie softy ?
7
na ile aktualna jest kwestia: Niektóre sieci blokują telefony po zmianie właściciela ?
8
czy w modelach z tematu optyka jest firmy Leica jak w P20?