Radziundzio
Bo ładowarka Samsunga ładuje 2.77A/9V co daje 25W. 3A/9V daje 27 W dlatego już super szybkie ładowanie Ci nie działa. Taki sprytny zabieg aby Ci mniej obeznani kupili oryginalną ładowarkę
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
Nie do końca. Telefon po prostu powinien sobie brać tyle ile powinien.
Radziundzio
Bo ładowarka Samsunga ładuje 2.77A/9V co daje 25W. 3A/9V daje 27 W dlatego już super szybkie ładowanie Ci nie działa.
Nie chcę się tu wymądrzać ale pisząc takie farmazony wprowadzasz ludzi w błąd. Wręcz przeciwnie. Tym bardziej powinien się szybko ładować bo masz zapas mocy i to na ewentualne spadki na kablu.Mając oryginalną ładowarkę myślisz, że ciągle telefon pobiera 25W? No nie. Im większy stopień naładowania baterii tym wolniej się ona ładuje. Tu raczej trzeba zwrócić uwagę na zastosowaną technologię. PDO i PPS. Mimo, że Samsung obsłuży te 25W na 9V to nie w każdym standardzie. Na ładowarce QC idzie max 18W na 9V, na PD już pełne 25W ciągnie na 9V. I tu kolejny minus dla samsunga. Mój stary Xiaomi Mi10 w obu standardach ładuje się pełną mocą. Samsung już nie. Dlatego też trzeba zwracać na to uwagę przy kupnie ładowarki.