Na razie nic nie zrobiłem choć zasoby są ściągnięte. Zanim znalazłem tego SamFirm_A_i_o_XXXX to w sieci
znalazłem kilko plikowe FW do tego telefonu, ale nic nie zrobiłem bo jak widzę Odin 1.13.4 potrzebuje 4 pliki
do tej akcji, a w tym kompresie były tylko trzy znaczące pliki. Potem były długotrwałe poszukiwania
w sieci programu SamFirm_A_i_o_XXXX i po pierwszym znalezionym w wersji 1.4.2 gdy okazało się że ten ma
virusa, postanowiłem poszukać takiego bez virusa. W wersji 1.4.x znalazłem 6 plików w sieci i wszystkie
miały jednego z dwóch virusów. Potem znalazłem kilka w wersji 1.3.3 - jeden miał virusa, drugi nie miał,
ale za to miał hasło, dobry okazał się trzeci w tej wersji 1.3.3. Plik FW ściągnąłem i program SamFirm(1.3.3)
zrobił z nim potrzebną robotę, ale też się okazało że brakuje jednego pliku - lista poniżej:
CODE_S6312XXAMI1_927796_REV03_user_low_ship.tar.md5 934 161 kB
CSC_OXX_S6312OXXAMJ1_1429947_REV03_user_low_ship.tar.md5 72 801 kB
How To Flash.txt
MODEM_S6312XXAMD1_927796_REV03_user_low_ship.tar.md5 19 561 kB
Smouha-Academy.url
SS_DL.dll 270 kB
Plikom "znaczącym" dla sprawy dopisałem ile bajtów mają, choć ten ostatni typu .dll nie wiem czemu ma służyć.
Instrukcja zawarta w pliku "How to Flash.txt" mówi o czterech plikach: BL, AP, CP, CSC, więc jak by jednego z
plików brakowało. Jak mam zepsuć poprzez pośpiech ten telefon to wolę zrobić to wolniej, a dobrze.