Witam Szanownych Forumowiczów
Na początku proszę o wyrozumiałość, jeśli nie trafiłem z tematem, lub temat ten jest już gdzieś opisany, ale googluję już jakiś czas i nie znalazłem nigdzie satysfakcjonującego rozwiązania, ani nawet, jak mi się wydaje, takiej usterki,jak w telefonie, który niedawno dostałem do reki...
Opiszę po krótce mój problem:
Telefon Galaxy A70 brandowany na T-mobile, kupiony przez znajomego gdzieś na aukcji allegro lub olx z niedziałającymi poprawnie kamerkami (przedniai tylne), podobno po aktualizacji do Androida 10.
Tyle, że tutaj problem jest nieco inny, niż pozostałe opisywane na forach, ponieważ w tymA70 nie chodzi o rozregulowany, nie łapiący ostrościaparat tylko o całkiem ciemny, na którym cokolwiek widaćdopiero po skierowaniu na jasne źródła światła. Po skierowaniu kamerki na żarówkę widać ją widać ją na zielono, natomiast kierując ją gdziekolwiek indziej, nie widać niczego. W załączniku zdjęcie świetlówki.
Myśląc, że to kwestia aktualizacji androida wgrałem przez Odina, najpierw Android 9 brandowany na T-mobile, potem jeszcze również android 9, ale tym razem brandowany na plusa, bo podczas identyfikacji telefonu aplikacją Phone Info wyszło, że oryginalnie wyszedł na sieć Plus. Ani w jednym a ni w drugim przypadku nie poprawiło to działania kamerek.
I teraz mam pytania:
1. Czy jest możliwe, że jest to spowodowane uszkodzeniem hardware, innego niż kamerki, ponieważ zarównofrontowa jak i tylna mają te same objawy, wiec raczej nie podejrzewam zepsucia obu...?
2. Czy jest możliwe, że pomimo wgrania androida 9, sterowniki kamerek zostały z 10tki, a jeśli tak to co zrobić, aby zainstalować sterowniki, które były przed awarią? Zaznaczam, że za każdym razem wgrywałem wszystkie cztery składniki systemu.
3 Jeśli mają Państwo jakieś inne sugestie, proszę o podzielenie się nimi.
Pozdrawiam
Sebastian