Cześć
od 2 dni funkcjonuje u mnie nowy P20 Pro, fabrycznie lub po wyciągnęciu z pudła mamyAndroida 10. Pokopiowałem poprzez Clone Recovery co trzeba, zainstalowałem apk do nagrywania itd itp.
No i dzisiaj wychodząc z chaty podłączam słuchawki, a tu zdziwienie, bo dźwięk leci z głośników. Sprawdzałem inne słuchawki pod USB-C, głosu dalej nie ma (ale te drugie były na szybko w sklepie, przed wyczyszczeniem sprężonym powietrzem)
No i zauważyłem, że supercharge albo nie działa - mamy wartości prądu rzędu 950 mA, przy 3,9 V , a ikonka sugeruje pierwsze ładowanie według:
https://consumer.huawei.com/pt/support/content/pl-pl00409980/
albo działa, ale mamy 2700 mA przy 4,04 V - ale dalej jest to ten drugi stopień z 4 tam opisanych
Wyczyściłem sprężonym powietrzem gniazdo i kabel od słuchawek ori, dalej to samo. Tzn może to wpłynęło na to, że jest chociaż ten drugi stopień super ładowania , ale tego się nie upewniłem.
Ma ktoś jakiś pomysł? 1 - 2 dni i będę miał przejściówkę USB-C <-> Jack i zobaczę, czy zwykłe słuchawki zadziałają.
Ktoś się orientuje, czy te Huawei CM33 działają na kompie z Windows 10? Po podłączeniu do sprawnego portujako nowe "głośniki" nie wykrywalne. brak reakcji w menadżerze zadań, gdy wpinamy / wypinamy słuchawki (no nawet jakby nie były obsługiwane, to chyba powinny być wykryte jako nieznane urządzenie?)
Pozdro