ari011 Witam, Nie wiem czy dobry dział, jeśli zły to proszę o przeniesienie. Zmieniałem telefon niestety smsy od niektórych osóbprzychodząna stary telefon, a od operatora i niektórych no nowy. W starym tel nie ma karty sim. Miał lub zna ktoś może rozwiązanie problemu ?
jeronimo Jeżeli dobrze zrozumialem to na twój stary telefonbez karty sim, który w tej chwili nie jest zalogowany do żadnej sieci komórkowej przychodza w formie ( sms) wiadomości? Przecież sms przychodzą na dany nr telefonu, a nie na model. Czy napewno chodzi tobie o wiadomości sms, a nie np o messengera czy coś innego.
ari011 Dokładnie zamieniłem mate20 na p40 pro w mate 20 nie ma karty sim tylko WiFi. Próbowałem i SMS od taty i siostry dochodzi na mate 20 jeśli jest WiFi włączone jeśli nie to nigdzie nie przyjdzie xD na p40 przyszedł od mamy, kolegi i od operatora. Dlaczego tak jest nie wiem na infolinii wmawiali mi że mam inną aplikacje do wiadomości i je przekierowuje... Innej aplikacji nigdy nie używałem ani nie robiłem przekierowania. Rozumiem że jeśli miałbym przekierowanie to wszystkie wiadomości SMS by trafiały na stary tel
dzidexx ari011 inną aplikacje do wiadomośc Jesteś pewien, że z tatą i siostrą nie porozumiewasz się messengerem?
ari011 ali-4 @ari011 Nie masz przypadkiem na starym telefonie domyślnej aplikacji Wiadomości od Google do obsługi smsów? Jeśli tak to wyłącz w niej czat. Używałem domyślnej w telefonie nie widziałem tam opcji wyłącznie czatu ale poszukam dzidexx Jesteś pewien, że z tatą i siostrą nie porozumiewasz się messengerem? Tak jestem pewien
ali-4 @ari011Nie masz przypadkiem na starym telefonie domyślnej aplikacji Wiadomości od Google do obsługi smsów?Jeśli tak to wyłącz w niej czat.
ali-4 Właśnie w mate20 fabryczna jest ta od Googla. '3 kropki z prawej u góry - Ustawienia - Funkcje czatu'
ari011 ali-4 Właśnie w mate20 fabryczna jest ta od Googla. '3 kropki z prawej u góry - Ustawienia - Funkcje czatu' Mate mówi że funkcje czatu są nie dostępne na tym urządzeniu
ali-4 Z tym, że one były automatycznie aktywne jak była karta w telefonie. Po wyjęciu karty one się nie zdezaktywowały po stronie serwera.Musiałbyś włożyć spowrotem starą kartę sim do mate20, włączyć wifi, i ewentualnie włączyć i wyłączyć czat
ari011 ali-4 Z tym, że one były automatycznie aktywne jak była karta w telefonie. Po wyjęciu karty one się nie zdezaktywowały po stronie serwera. Musiałbyś włożyć spowrotem starą kartę sim do mate20, włączyć wifi, i ewentualnie włączyć i wyłączyć czat Wrócę do domu to sprawdzę i dam znać Działa dzięki za pomoc @ali-4
Brayyan BARBARAKIELB poczytaj w tym artykule https://support.google.com/messages/answer/7189714 https://messages.google.com/disable-chat