Mam S20FE 5G i mogę polecić, nic nie klatkuje, działa o wiele szybciej i sprawniej (nawet w 60Hz) od takiego Mi9. Nie porównuj telefonów na wystawie bo są totalnie zamulone i zawalone syfem. Nakładka jest kapitalna z mnóstwem świetnych funkcji, ale co najważniejsze - po prostu działa. Nie muszę już codziennie resetować telefonu, żeby Asystent Google działał, Spotify nie wyłącza się w trakcie słuchania muzyki itp. Jedyne czego żałuję względem tego telefonu to fakt, że kupiłem strasznie grube etui xD Goły tak dobrze leży w ręce, że aż szok. No ale to plastik na plecach, więc nic dziwnego - jest po prostu przyjemniejszy w dotyku i w zasadzie miażdży szkło w każdej możliwej kategorii. W porównaniu do "pełnych wersji" S20 czy S21 to głośniki są odrobinę słabsze, choć nadal bdb no i jest stereo. Ekran jest świetny, nie mam co do niego żadnych zastrzeżeń. Aparaty - tutaj bywa różnie. Na plus zdecydowanie idealne dobranie obiektywów, bez zbędnych bzdur typu pomiar głębi czy makro. Video nagrywa bdb, typowo dla Samsungów. Szybkie zdjęcia z automatu w 95% udane, więc też złego słowa nie można powiedzieć. Nie podoba mi się tryb nocny, strasznie długo trzeba czekać i z tego powodu jest dla mnie mało użyteczny. Fakt, wyciąga mnóstwo światła, ale trwa to zbyt długo moim zdaniem. Kolejną wadą jest to że wyspa jest gigantycznai dosyć łatwo ją złapać palcami. Kilka razy i zostają widoczne smugi, które jednak wpływają później na jakość zdjęć. Wadą może również być charakterystyczne dla Samsunga rozmywanie odległych detali. Istotną wadą jest 15 watowa ładowarka w zestawie, tutaj Samsung mocno przyjanuszował, choć i tak dobrze, że w ogóle jest.