66diament66 Witam kolegów zastanawiam się czy można dodać własne aplikacje już skonfigurowane do roku który chcemy wgrać do smartfona oczywiście też pytanie czy i jak usunąć aplikacje z takiego Romu z których nie będziemy korzystać chodzi o to żeby aplikacje były zainstalowane nawet po resecie telefonu dziękuję za odpowiedź i ewentualne linki do tematów Wysłane z mojego CPH2025 przy użyciu Tapatalka
dzidexx 66diament66 już skonfigurowane do romu Nie. Rom to boot, recovery, system, vendor... a nie partycja data. ...usunąć aplikacje z takiego Romu, z których nie będziemy korzystać. Chodzi o to żeby aplikacje były odinstalowane nawet po resecie telefonu... Root i usunięcie folderów aplikacji z partycji system. Możliwe do Pie. Gdybyś pisał po polsku i z sensem - być może odpowiedziałbym lepiej.
WunderWungiel Jest też aplikacja Odinstalowywanie Aplikacji Systemowych , która bardzo to ułatwia. Wymaga ROOTa
bronex da się to zrobić zresztą wielokrotnie to wykonywałem, tylko jak kolega wcześniej napisał trzeba odpowiednio zrotować telefon. Bez tego ani rusz. z mojego doświadczenia mogę powiedzieć iż usunięcie zbęnych apek z romu niesamowicie przyspiesza telefony(w szczegolnosci jest to odczuwane w starszych kilkuletnich smartfonach <android5.0
konstantynopol Osobiście korzystałem na urządzeniach z android 4 i 5 z Titanium Backup.. play.google.com/store/apps/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup jeśli odinstalowało się, za dużo można było przywrócić apki z wcześniejszego backupu. Ciekawą opcją było zamrażanie. Przetestowałbym w aktualnym Huawei Nova 5t, ale na ta chwilę chyba nie ma możliwości uzyskania root-a ? Chyba, że przez wiersz polecenia nadać uprawnienia wyłącznie dla tej apki ?
konstantynopol No właśnie to miałem na myśli :) Jako, że jest już odpowiedź co do sterowników: forum.android.com.pl/topic/373470-mo%C5%BCliwo%C5%9B%C4%87-pod%C5%82%C4%85czania-kilku-r%C3%B3%C5%BCnych-telefon%C3%B3w-do-komputera-nadpisywanie-sterownik%C3%B3w/?tab=comments#comment-5778312 przetestuję w wolnej chwili.