Najlepiej to idź gdzieś do sklepu i "pomacaj" oba telefony. Mnie też odstraszał rozmiar X3, też brałem pod uwagę M31s ale ostatecznie wybór padł na POCO i nie żałuję. Rozmiar jak się okazało nie przeszkadza, może w kieszeni trochę niewygodnie jak się siada ale nie ma tragedii. Przesiadałem się z ekranu 5,2 cala więc przeskok spory. Teraz jak biorę stary tel do ręki to wydaje mi się zabawką. No ale fakt faktem niepotrzebnie producenci idą w takie rozmiary telefonów.
Ogólnie do telefonu nie mam żadnych zastrzeżeń, czas pracy na baterii, płynność, jakość zdjęć (po pobraniu apki gcam i odp skonfigurowaniu jest jeszcze lepiej), tak jak kolega wyżej napisał niezłe głośniki. Jak lubisz pograć na telefonie to X3 będzie lepszym wyborem. No i musisz zdecydować czy ekran amoled i 60Hz czy ips i adaptacyjne 120Hz.
No może mam jedno zastrzeżenie, głośność rozmów jest za głośna, nawet jak ustawię głośnik rozmów na minimum to w cichym pomieszczeniu dla mnie i tak jest za głośno. Na słuchawce tego problemu nie ma. Może w kolejnej aktualizacji poprawią to.
Stosunek jakość/cena wypada tu bardzo dobrze [emoji106]