Cześć,
mam nietypowy problem z hotspotem w moim Redmi Note 7. Mianowicie połączone urządzenie każdorazowo przestaje wczytywać strony spoza pewnej bazy najbardziej "podstawowych" stron takich jak Google, Gmail, YouTube, Facebook, Messenger itd., powiedzmy z pewnym zaokrągleniem, że z top 10 najczęściej odwiedzanych. Pokazuje się standardowy komunikat o braku połączenia. Kilka istotnych faktów:
1) nie ma żadnego schematu, wg którego problem występuje - czasami następuje co 30 sekund, innym razem po godzinie, czasem po przesłaniu kilku MB, innym razem po przesłaniu sporego pakietu GB.
2) nie jest to kwestia limitów narzuconych przez operatora - monitoruję zużycie dostępnych GB (nie jest to problem "wyczerpania" transferu), w samym telefonie problem nigdy nie występuje, a przede wszystkim testowałem 2 karty SIM od dwóch zupełnie różnych operatorów.
3) nie jest to problem urządzenia odbierającego dane - tu także sporo testowałem: 2 komputery na Windows 10, jeden na Windows 7 - no chyba, że Windows jako taki jest problemem 🙂
Co pomaga? Za każdym razem włączenie i wyłączenie danych oraz hotspota - nie byłoby tu wielkiego problemu, gdyby nie fakt, że problem występuje średnio kilka razy na godzinę, a z pewnych względów hotspot to dla mnie istotne źródło internetu, więc nawet jeśli łącze nie jest superszybkie, to chciałbym, aby było stabilne.
Podstawowe info: Redmi Note 7 3/32, MIUI Global 11.0.8, Android 9 PKQ1.180904.001
Podstawowe pytanie: co począć?