Witam.
Zakupiłem właśnie kijek Huawei Tripod Selfie Stick Pro (CF15 Pro) do mojego Samsunga Galaxy S9+ (Android 10). Parowanie z Bluetooth oczywiście przebiegło bez najmniejszych problemów, natomiast działanie po sparowaniu już pozostawia wiele do życzenia - otóż przyciski pilota bluetooth nie działająjak powinny. Przycisk odpowiedzialny zmianę kamery z tylnej na przednia i na odwrót odblokowuje tylko telefongdy ten jest zablokowany, w pozostałych sytuacjach nie działa w ogóle tzn. nie włącza aparatu i nie zmienia kamery.Przycisk, który ma włączać aplikacje aparatu nie robi tego, tylko robi zdjęciagdy aparat jest włączony. Przyciski zoom in i zoom out natomiast nie działająw ogóle.
Zainstalowałemaplikację SelfiShop Camera, bo gdzieś wyczytałem, że pomaga ona kontrolować selfie sticki, ale mało to dało - udało sięco prawdaza jej pomocą przekonfigurować2 przyciski - aparatu i zmiany kamery, natomiast działają one tylko gdy używa się tejże aplikacji - w pozostałych sytuacjach nie działają zgodnie z przeznaczeniem. Aplikacja ta jest jednak po prostu słaba i zawiera reklamy więc i tak nie zamierzam z niej korzystać.
Gdzieś wyczytałem, że problemem może być zbyt wysoka wersja Bluetooth w telefonie, ale ten kijek jest przecież bardzo popularny i polecany, więc gdyby tak było problem występowałby pewnie w ogromnej liczbie modeli smartfonów.
Proszęo pomoc.Może ktośmiał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Nie chciałbym bawić się w reklamowanie urządzenia czy jego zwracanie.