konstantynopol Kupiłem Huawei Nova 5T. Zauważyłem, że szkła zabezpieczające soczewki są na równi z krawędzią wyspy na tylnej części obudowy. Każde położenie telefonu na plecach będzie skutkowało rysowaniem i niszczeniem ich powierzchni. Czyżby sabotaż producenta https://www.telepolis.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif ? przecież wystarczyło nieco podnieść krawędź otaczającą wyspę. Zastanawiam się czy w celu zabezpieczenia nie użyć osłonki/szybki w postaci nakładki: imgur.com/a/paQuecu Stosowaliście coś takiego ? Wrażenia sugestie ? Modele i firmy ? Średni koszt niski bo ok 10 pln.
konstantynopol Się rozglądam właśnie, ale mało co który zabezpieczy ten model. Case musiałby mieć ok 2 mm grubości. Niestety większość ofert nie zawiera rzeczywistego foto danego modelu tel w danym futerale i dlatego jest kibel. Trzeba będzie zamówić klika szt i ewnt oddać.
konstantynopol Nakleiłem na szybkę aparatu szkło kupione na allegro za 5 pln, foty: forum.android.com.pl/topic/373320-huawei-nova-t5-opinie-i-wra%C5%BCenia-posiadaczy/?do=findComment&comment=5789669 zobaczymy jak się sprawdzi.