Kiebab Jakiś czas temu źle odblokowałem bootloader, przy włączaniu pokazuje się "bad key", chciałem wgrać custom roma, więc znalazłem poradnik, jak zablokować bootloader. po pobraniu softu i wpisaniu komendy "fastboot flash oem oem.img" wyskakuje mi taki komunikat, jak poniżej:
dzidexx Nie można "źle odblokować". Może być odblokowany albo zablokowany, innej opcji nie ma. W Motoroli blokuje się wgrywając stock rom z komendą na końcu f...oem lock.
Kiebab dzidexx Nie można "źle odblokować". Może być odblokowany albo zablokowany, innej opcji nie ma. W Motoroli blokuje się wgrywając stock rom z komendą na końcu f...oem lock. po tym fastboot prosi o sflashowanie "boot.img" i wyskakuje ten sam komunikat, który wyskakuje po próbie wgrania nowego bootloadera (zdjęcie wyżej) dodana zawartość a bootloader jest odblokowany złym kodem, w związku z czym nie mogę wgrać custom recovery dodana zawartość
dzidexx Odblokuj prawidłowym kodem, teraz jest zablokowany. dodana zawartość fastboot oem device-info Pokaż screen.
dzidexx Smartfon się uruchamia? Bootloader wygląda na odblokowany, spróbuj fastboot boot nazwa_twrp.img Nie wiem co mogą oznaczać błędy slot a i b. Stock wgrywać możesz 27.211-197 lub wyższy.
Kiebab Uruchamia się, próbowałem wgrywać TWRP i SkyHawk, ale fastboot na to nie pozwala, raczej kwestia tego, że odblokowany złym kluczem. Jeśli chodzi o soft, to nie mogę znaleźć nigdzie nowszego.
dzidexx Kiebab kwestia tego, że odblokowany złym kluczem Nie można odblokować złym kluczem - już pisałem. fastboot boot... próbowałeś? dodana zawartość W opcjach programisty masz oem unlock włączone? Da się przestawić? dodana zawartość Pokaż zdjęcie ekranu smartfona w trybie fastboot/bootloader.
dzidexx Jest martwy wątek o bad key na XDA: https://forum.xda-developers.com/t/xt1920-15-pettyl-stock-firmware-rooted-latest-ota-updates-fixed-badkey-fix.3906007/ Poszukaj głębiej.