baku000 Potrzebuję pomocy krok po kroku jak uzyskać dostęp do mojego Magica poprzez wi-fi z peceta abym mógł przeglądać pliki na nim za pomocą programu es file exploler a dokładniej gdzie i co mam wpisać tzn jakie IP itd czy muszę założyć jakiś serwer? mam w domu router i chciałbym zrobić pomiędzy telefonem a komputerem sieć. Bardzo proszę cierpliwych o pomoc.:zabawa:
cinek1987cinek Ja się dolaczam, gdyż też mi sie nie udało połączyć... Sent from my Smoki_HTCMagic using Tapatalk
chosen_one es file exploler To chyba działa w drugą stronę... Z telefonu przeglądasz zasoby sieciowe. Musisz je najpierw udostępnić - najłatwiej jest to zrobić pod linuxem z Sambą Jeśli chcesz z komputera przeglądać to co jest w telefonie to poszukaj jakiejś aplikacji do udostępniania plików/zasobów w sieci. btw zły dział (to jest dział Hero a nie Magic)
lukpep wifi file explorer sciagasz na telefon, odpalacz - on Ci wyswietla adres do wpisania w przegladarce na kompie i juz. Oczywiscie telefon musi byc podlaczony do sieci 🙂 Zadnej konfiguracji itp - smiga az milo
baku000 wifi file explorer działa tzn widać pliki można je przeglądać ale dodać już sie nie da mam jakiś błąd ale to chyba wina systemu na pc, natomiast web sharing u mnie nie działał