Pawlo1871 EUX
Zdebrandowalem swojego s21 fe wpisałem xeo i mam takie coś. Chyba wszystko gra?
Pawlo1871
Raczej tak, chociaż zastanawia ten "-".
Używałeś Samkeya do tego?
Pawlo1871 Zdebrandowalem swojego s21 fe wpisałem xeo i mam takie coś.
FacePalm 🤦🏻 Pisałem że nie ma XEO. Wyżej też już opisane.
Kochani - wystarczy poczytać :
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/csc-tylko-w-wersji-europejskiej-koniec-wydań-na-poszczególne/m-p/4694778
A tutaj model F711B - soft European Union (EUX) - karta SIM siedzi Brytyjska (zdjęcie pobrałem z forum ang.)
A ponieważ nie ma już softów tzw. "czystych" sloty SIM 1 oraz 2 pozostaną puste. Wszystko będzie działać !
@Pawlo1871
Wszysko okey. Ustawienia fabryczne jeszcze zrób z poziomu ustawień. To wszystko 👍🏻
Fenek tak używałem samkey
Może dlatego, że miał włożony 1 SIM ? A Samsung znowu coś namieszał.
No i gra. Ustawienia fabryczne zrobię jak tylko znajdę wolna chwile. Narazie nie mam kiedy heh
Czyli w sumie bez znaczenia czy się wpisze XEO czy EUX…ale może lepiej dla spokoju wpisywać jednak EUX 😉 a debrand bez karty tym razem?
Emil92 wiesz co z kartą w środku. Wpisałem xeo i tak wskoczyło eux
Emil92
Jeśli chcesz dostawać update FOTA to lepiej wybierz EUX. Potem ustawienia fabryczne.
Samsung powolutku już dąży do ujednolicania softów dla Europy. Wszystkie są już takie same. Do pełni szczęścia bez "fragmentacji" oprogramowania stoi mu jeszcze na drodze Operator (brand).
Wincenty
Myślisz że i z brandu z czasem zrezygnują, czy nie ma na co liczyć?
Co do rezygnacji z CSC dla danych krajów tak jak to już mamy w modelu S21 FE będzie to następować dla nowo wypuszczanych modeli na rynek?
Wincenty fakt jest taki że mam eux eux pls
Fenek
Nic mi o tym wiadomo. Raczej nie prędko. Softy brandowane dla Operatorów to biznes.
PLS na końcu Ci zawsze zostanie, oznacza on skąd jest telefon. Ty zapewne masz z Plusa.
Gdybyś miał z wolnej sprzedaży miałbyś EUX wszędzie.
Zgadza się telefon z plusa.
Ale ważne że debrand się udał. Nie mam już śmieci z plusa uff
Ciekawe czysto teoretycznie jak np serwis samsunga podszedł by do sprawy oddając telefon im na gwarancję który nie dostaje aktualizacji ota. Ciekawe co bym z tym fantem zrobili? 😀
Pawlo1871 Pewnie wgrali by Ci soft z kodu dystrybucji danego operatora, żeby przywrócić OTA. O ile by się tego podjeli.
KrZySiEk8964 wyślę jutro swój s21 fe na serwis. Zobaczymy co odpowiedzą i co zrobią
Pawlo1871 Tak jak Ci pisałem wyżej, wrzucą Ci pewnie soft z Plusa i będziesz miał aktualizacje 🤣 No ale jestem ciekaw co powiedzą.
Powodzenia, czekam na wieści 😉👍
Pawlo1871 i jak ?