jarmk W oczekiwaniu na majowe poprawki zabezpieczeń można pobrac i zaktualizować Google Play do kwietniowych poprawek.. 🙂
arczibald1 jarmk mam pytanie w tej kwestii. Poprawki są wiadomo od Google`a, ale kto mi wytłumaczy dlaczego na telefonach z Androidem 11 zabazpieczenia GP zatrzymały się na 1.08.2021 mimo bieżących poprawek systemu? Przynajmniej na smartfonach niesamsungowych. Czy powiązanie wersji systemu z poprawkami GP są wytłumaczalne w jakiś logiczny, racjonalny sposób? Ciekawe, czy wrócą wraz z aktualizacją do Androida 12? Niektóre starsze flagowce dostaną A12 dopiero tuż przed premierą A13.
arczibald1 Jest związek między wersją Androida, a aktualizacją systemową Google Play, przynajmniej w telefonach innych niż Samsung. Przykład 1 - LG V60. Android 11, GP - 01.08.2021. Android 12, GP - 01.04.2022 Przykład 2 - OnePlus 7 Pro Android 11, GP - 01.08.2021. Android 12 będzie latem.
arczibald1 Ciekawe info…https://www.sammobile.com/news/google-play-system-update-brings-android-13-features-to-older-os-versions/
mateusz1807 Czy te aktualizacje Google Play robią się automatycznie, czy zawsze trzeba je ręcznie zatwierdzać?
arczibald1 S22U na poprawkach systemowych Google Play z 1 maja. Ponad 2-letni LG V60 na poprawkach z 1 czerwca. Piekło zamarzło 😁
arczibald1 mateusz1807 z kwietnia, ale on dopiero 14 maja dostał Androida 12. Nie sądziłem jednak, że LG, które wyszło z rynku smartfonów rok temu może być w danej chwili w czymkolwiek przed flagowym Samsungiem 😃 Potraktujcie to jako ciekawostkę z domieszką ironii 😉
arczibald1 Też zaktualizowałem wczesnym rankiem. Dziwne są te aktualizacje Google`a. Nie rozumiem ich logiki. Dlaczego dopiero dziś i dlaczego wspomniany wyżej 2-letni LG dostał je wcześniej?
KrZySiEk8964 U mojej dziewczyny już z 2 dni temu zaktualizowałem, ale nie tak jak zawszę klikając w informacjach o oprogramowaniu, tylko pojawiło się pobieranie na pasku i później zrobiłem restart telefonu i weszło przy ponownym uruchomieniu, bo widziałem optymalizację aplikacji.
jeronimo jarmk To samo jest u mnie. Wincenty Jest jakaś inna możliwość pobrania poprawek Google? U ciebie wogóle nie ma tej opcji "aktualizacja systemowa Google Play" może coś namieszałeś, bo powinna być.