szybki_bill Witam, co sądzicie o nowym zegarku Watch 5 pro? Szukam dobrego zegarka z LTE, z tego co czytałem 4 z LTE strasznie się grzała i bateria leciała w oczach. Teraz będzie chyba 590 mAh więc zegarek powinien dawać radę. Tylko zabrali fizyczny bezel. Zastanawiam się nad przedsprzedażą, bo po sprzedaniu Budsów2 cena spadnie o 500 zł.
e_m_i_i Za 500 to nieprawda wiem czy się sprzeda te słuchawki. Ja nawet swojego Pro już czekam, jutro niby wysyłka.
szybki_bill Faktycznie, na OLX 350-400 zł nowe. Najpierw napisałem, później sprawdziłem. W takim razie się nie opłaca, czekam na pierwsze opinie, recenzje.
gruby96 Witam wszystkich , od 2 dni szczęśliwy posiadacz watch 5 pro , wstępne wrażenia pozytywne po przesiadce z watcha 4 bateria mile zaskakuje ( u mnie wytrzymała 2 dni bez ładowania na full detalach ) brak pierścienia trochę wkurza, trzeba się przyzwyczaić do przesuwania paluszkiem po ekranie, jak na razie wszystko na +
Sawomir Witam wszystkich. Zegarek mam od ponad doby wersja pro lte. Oto moje spostrzeżenia: Bateria po wyjęciu z pudełka 80 % teraz 15 % a trochę się nim bawiłem ( kilka rozmów, wlaczony, GPS itp.) także chyba nie jest źle Nie podoba mi się to przełączanie po krawędzi, może trzeba się przyzwyczaić Nie można dodać karty do płatności zbliżeniowych ( w komentarzach do aplikacji widac że to nie tylko u mnie problem ) Nie pokazuje mi powiadomień z Whatsupa, który mam zablokowany na odcisk palca. Mi band 5 pokazywalo że przyszła jakas wiadomość Dzwonienie z zegarka z esim super sprawa.
gruby96 Sawomir Nie można dodać karty do płatności zbliżeniowych ( w komentarzach do aplikacji widać że to nie tylko u mnie problem ) - 3 podejścia i zadziałało i chodzi bez problemów Nie pokazuje mi powiadomień z WhatsAppa, który mam zablokowany na odcisk palca. Mi band 5 pokazywalo że przyszła jakaś wiadomość - nie wiem czemu u mnie Signal i WhatsApp i inne bez problemu tylko w ustawieniach musiałem zaznaczyć
Sawomir gruby96 Próbowałem już z 15 razy dodać kartę. Bank to mBank, karta Mastercard, włączone płatności zbliżeniowe w aplikacji na karcie. No i nie wiem o co chodzi ale dużo ludzi pod apką Portfel pisze że im nie działa. Z tym Whatsupem to nie wiem jest zaznaczone żeby pokazywało powiadomienia, w telefonie jest ok. Może problemem jest to że mam ją zabezpieczoną.
gruby96 Sawomir Też mam mBank śmiga bez problemu, nie wiem o co kamon z WhatsAppem możliwe - ściągnij zabezpieczenie i sprawdź czy też będzie to samo
Sawomir gruby96 Właśnie okazało że powiadomienie jest na zegarku. Natomiast nie wyskakuje gdy przychodzi. Przetestowałem. Problem jest wtedy kiedy wyłączy się "Pokazuj zawartość w powiadomieniach" w ustawieniach blokady palcem (Whatsup). Niestety dla mnie to istotna opcja żeby młody za dużo nie zobaczył 😉
szybki_bill Sawomir pisałeś, że masz wersję LTE. Wiem, że za szybko, żeby powiedzieć i bateria pewnie przez parę dni się będzie uczyć, ale myślisz, że z 2 dni wytrzyma przy normalnym użytkowaniu (kilka rozmów, smsów, powiadomień)?
Sawomir szybki_bill Zegarek dostałem koło 14 wczoraj. Bateria miała 80 % konfiguracja, wgranie esima, około 6 rozmów takich do 2 minut, parę smsów, pomiary wszystkiego co jest możliwe po kilka razy, z 15 prób wgrania karty bankowej, włączyłem koło 20 lokalizację. Dzisiaj się nie bawiłem nim w ogóle. Rano wyłączyłem lokalizację tak przy 29 %. Koło 21 15 % i pierwsze ładowanie.
e_m_i_i U mnie niestety tmobile dał ciała i nie wysłał tak jak obiecał… Buds2 Pro już u mnie, a na Watch 5 muszę poczekać jeszcze… Mam pytanie, nie przeszkadza, że ekran jest osadzony bardziej wewnątrz?
Sawomir e_m_i_i Niestety nie mam porównania do 4 i tego ringu, ale już kilka razy lekko zahaczyłem o stół i to jest dobre rozwiązanie bo ekran nie obrywa. Do tej pory miałem mi band i cały czas w coś przywalałem to po roku było już widać ryski. Tu będzie trudniej.
gruby96 e_m_i_i Nie nie przeszkadza , tylko z przyzwyczajenia szukam pierścienia żeby sprawdzić powiadomienia