Takie na szybko porównania w stosunku do S21 Ultra. Noo jest różnica, szybciej robi fotki, szybciej przetwarza, no i mimo, że na papierze ten sam (chyba) tele X10, to o wiele łatwiej było mi zrobić fotkę na nowym, niż na s21u. Zobaczcie
S21 ultra
S23 ultra
S21 ultra
S23 ultra
S21 ultra
S23 ultra
Oczywiście na forum gorsza jakość, ale np przy powiększeniu widać różnicę w ilości szczegółów na korzyść s23 ultra. Tak więc na razie na plus aparat względem starszyzny 😁 zobaczymy dalej
I jeszcze 2 porównania: tu tryb zwykłego zdjęcia bez dedykowanego trybu nocnego, ale oba tel automatycznie zrobiły w tym takim auto noc
S23u
S21u
S23u
S21u
I ostatnie: auto ale jeden i drugi uruchomił tryb nocny: i tu mam mieszane uczucia, S21 ultra według mnie ma więcej detali, ale i dużo szumów, zaś S23 ultra na pierwszy rzut oka przyjemniej wygląda, ale jak się przyjrzeć to jest takie trochę mydło, na s21u jestem w stanie mniej więcej dojrzeć godzinę na dekoderze, na s23u zobaczę bardziej plamę.
S23u
S21u
Kilka razy robione to zdjęcie, bo myślałem, że może jakiś mój błąd w delikatnym poruszeniu, ale za każdym razem efekty były praktycznie te same