Wczoraj przyjechał Galaxy Xcover 6 Pro ze Sferis 😁
No i mamy to ! Jest EUX 🙂
Co do samej przesyłki, to była dość dobrze zapakowana. Jeśli chodzi o pudełko telefonu, to były dwie oryginalne plomby (Pojedyńcze !), także nie był wcześniej otwierany. Pudełko bez uszkodzeń, stan wzorowy.
Telefon jest świetny. W szybkości działania zamiata Galaxy A53 mojej dziewczyny i nie ma nawet czego porównywać. Galaxy A54 na pewno też, bo również jest na śmieciowym Exynosie. Nie zauważyłem żadnych przycięć itd. co na serii A występuje. Stary, poczciwy Snapdragon 778G robi robotę.
Mimo, że to tylko seria Xcover, to telefon jest fantastycznie wykonany, super się go trzyma w dłoni. Jest idealnie wyważony. Nie czuć w ogóle deklarowanej przez producenta wagi, czyli 235 G. Jestem też pozytywnie zaskoczony jakością pojedyńczego głośnika, myślałem że będzie jakaś kiszka, a gra bardzo dobrze i głośno. Aparat robi super fotki. Boczny odcisk palca łapie od nawet małego muśnięcia.
Podsumowując zrobiłem bardzo dobry zakup i jestem mega zadowolony 🙂
Na plus wymienna bateria, gniazdo Mini Jack 3,5 mm, obsługa kart pamięci, dioda powiadomień, dwa dodatkowe, programowalne przyciski oraz ogólna jakość wykonania. Jedyne co delikatnie może przeszkadzać, to ekran. Niestety to tylko IPS TFT i odrobinę odbiega kolorystycznie od Amoled-a, ale zauważyłem też jego plus. Moje oczy się tak bardzo nie męczą jak na wyżej wspomnianym Amoledzie i szczerze mówiąc, nawet mi to odpowiada, zatem nie zaliczam tego do minusów 🙂
Polecam ten fajny telefonik gdyby ktoś kiedyś rozważał, szczególnie że jest przyszłościowy, ponieważ producent deklaruje długie wsparcie, czyli 4 duże aktualizacje systemu.